joi, mai 16, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

„Când naţiunile ard, clopotele bat”. Catedralele din întreaga Europă bat clopotele pentru Ucraina

Asociaţia Europeană a Catedralelor a cerut ca tocsinul – clopotele de alamă- să bată în semn de solidaritate cu Ucraina, aflată în războiul declanșat de Rusia. Autun, Limoges, Lyon, Dijon, Coventry şi Berlin au răspuns deja pozitiv.

Astfel, joi, la prânz, timp de șapte minute, clopotele vor bate pentru țară, adică un minut pentru fiecare zi de când tancurile ruseşti au intrat pe teritoriul ucrainean.

„Când naţiunile ard, clopotele bat! Prin această acţiune, ne manifestăm solidaritatea cu popoarele (…), ne amintim de morţii din toate ţările implicate (…), îi purtăm în gând pe toţi cei afectaţi de acest război, ne rugăm pentru pace şi ne vom exprima recunoştinţa dacă armele vor tăcea”, a transmis Asociaţia într-un text.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Asociaţia include o sută de membri din Europa, între care catedrala ucraineană Sfânta Sofia, relatează News.ro, care citează cotidianul francez Le Figaro.

„Am putut să corespondăm cu cei doi arhitecţi ai săi şi am căutat mijloace de a le arăta sprijinul”, a explicat arhitectul-şef la catedrala Sfântul Ştefan din Viena şi cel care conduce asociaţia, Wolfgang Zehetner. Miercuri după-amiază, în afară de catedrala din Viena, cele din Paris, Limoges, Autun, Lyon, Dijon, Berlin, Francfort, Lübeck au răspuns deja apelului, precum şi edificii din Italia sau catedrala din Coventry, în Anglia. Lista se măreşte de la oră la oră, implicând şi alte monumente din Spania, Cehia, Norvegia şi Elveţia.

Politica