miercuri, mai 15, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Copiii îi cer lui Putin și rușilor să oprească războiul din Ucraina

Publicația ucraineană Gazeta a reunit mai multe mesaje prin care copii din Ucraina cer Rusiei să oprească războiul.

Și jurnalistul Igor Mosiciuk a postat un videoclip pe Facebook cu legenda „Copiii îi cer lui Putin și rușilor să oprească războiul din Ucraina”. În înregistrare, copiii cer, pe rând, retragerea trupelor ruse.

Juniori ai echipelor de fotbal din toată Ucraina au înregistrat un videoclip în care cer încetarea războiului. Ei spun că vor să joace fotbal într-o țară liniștită, să fie fericiți în orașul lor, să locuiască în casa lor și să petreacă timpul într-un loc în care oamenii zâmbesc. Ei încheie videoclipul cu mesajul: „Copiii ucraineni împotriva războiului”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Liceenii ucraineni imploră Rusia să oprească războiul în șase limbi, ucraineană, rusă, engleză, germană, franceză și spaniolă. Copiii au înregistrat videoclipul în timp ce sunau sirenele.  „Vrem să studiem și să trăim în pace! Nu vrem să ne fie frică. Vă rugăm să opriți războiul”, se arată în mesaj.

Utilizatorul Oksana Piataș a postat un videoclip în care o fetiță citește o poezie de Mikola Umaneț, „Nu avem nevoie de război”. Semnat cu hashtag-urile „fără război” și „copii împotriva războiului”.

Într-un alt videoclip, o fetiță spune: „Ucraina este patria noastră. Nu mai trageți, plecați acasă!”.

O altă fetiță s-a înregistrat cu imnul Ucrainei pe fundal. Ea spune că „ne iubim sincer țara și nu vom renunța niciodată la ea”. A încheiat cu „Glorie Ucrainei”. Și apoi, în limba rusă, a cerut plecarea avioanelor, tancurilor și navelor rusești din țara ei.

De asemenea, fetiță de 6 ani i-a cerut lui Vladimir Putin să-și retragă trupele. Videoclipul are peste 11.000 de vizualizări.

Un băiat vorbește în limba rusă și spune că „Ucraina este familia noastră. Nu trageți, duceți-vă acasă!”. A încheiat mesajul cu rugăciunea „Tatăl nostru”.

Bilanțul civililor uciși de la începutul invaziei rusești a urcat la peste 350, dintre care cel puțin 16 sunt copii, au transmis luni, 28 februarie, autoritățile ucrainene, scrie libertatea.ro Un raport independent al Departamentul pentru Refugiați din cadrul ONU a anunțat 7 decese în rândul celor mici.

Foto: Agerpres







Politica