marți, mai 14, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Rusia retrage o parte din militarii de la granița cu Ucraina

Ministerul rus al Apărării anunță că o parte din trupele poziționate la granița cu Ucraina se întorc la bazele lor, după încheierea unor exerciții militare.

„Unitățile din raioanele militare din Sud și Vest, care și-au îndeplinit sarcinile, au început deja încărcarea în transportul feroviar și rutier și astăzi vor începe să se mute în garnizoanele lor” a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov.

„O serie de evenimente de antrenament de luptă, inclusiv exerciții, au fost efectuate conform planului. Pe măsură ce antrenamentele se vor finaliza, trupele, ca întotdeauna, vor pleca spre bazele lor”, a adăugat el.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Dar exercițiile la scară largă în toată țara continuă, potrivit agenției, potrivit agenției de presă Interfax, citată de BBC.

„Practic toate districtele militare, flotele și forțele aeriene iau parte la exerciții”, a spus un reprezentant al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov.

„O serie de exerciții navale care implică nave de suprafață, submarine și aviație navală se desfășoară în zonele importante din punct de vedere operațional”, a spus Konașenkov.

În ultimele luni, Rusia a masat peste 100.000 de militari în apropierea granițelor cu Ucraina.

Un oficial american citat de CBS a declarat, luni, că Rusia a mutat piese de artilerie de rază lungă și lansatoare de rachete în poziție de tragere.

Potrivit sursei citate, câteva unități ruse au părăsit bazele și încep să se deplaseze în „poziții de atac”. Această mișcare marchează o schimbare față de duminică, când unele dintre unități părăsiseră zonele de adunare, dar nu luaseră încă ceea ce ar putea fi privit drept poziții de atac, scrie 4media.ro

SUA consideră că Rusia va ataca Ucraina până la sfârșitul săptămânii, deși nu este încă sigur cum va arăta atacul, a mai spus oficialul.

Politica