miercuri, mai 15, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Consiliul Local Târgu Jiu a hotărât: cele 5 licee tehnologice nu se comasează

Primăria municipiului Târgu-Jiu și Inspectoratul Școlar Județean Gorj nu au ajuns la un acord privind propunerea ISJ de comasare a celor cinci licee tehnologice din oraș. Până ca Ministerul Educației să tranșeze situația și să spună clar ce se va întâmpla cu unitățile de învățământ, Consiliul Local Târgu-Jiu a aprobat, în ședința de săptămâna trecută, aceeași structură școlară în municipiu, pentru anul școlar 2022-2023, notează gorjonline.ro.

Primarul Marcel Romanescu spune că-n cazul în care ministerul va decide în favoarea comasării, se va reveni asupra hotărârii consiliului local.

N-am primit încă un răspuns de la Ministerul Educației. Presupun că se analizează aspectele menționate de noi în acea adresă. Se analizează și aspectele prezentate de Inspectoratul Școlar Județean Gorj. Sperăm, ca în perioada următoare, să avem o decizie a Ministerului Educației. Noi am aprobat structura școlară de la nivelul municipiului Târgu Jiu pe forma veche, având și un amendament în care specificăm faptul că dacă Ministerul Educației va lua o altă decizie, vom reveni asupra hotărârii de Consiliu Local și să o modificăm în consecință. Vom vedea exact ce răspuns vom primi de la Ministerul Educației. Nu știu care este exact perioada de timp în care trebuie să apară acel răspuns. Eu sunt convins că în acest caz Ministerul Educației va lua, cu celeritate, o decizie”, a conchis primarul Marcel Romanescu, conform sursei citate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica