vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Blue, câinele antrenat să detecteze persoanele infectate cu COVID-19

Ministerul Afacerilor Interne din România a postat, pe pagina de Facebook, o poză cu unul dintre câinii polițiști din țara noastră care pot detecta COVID-19. Îl cheamă Blue și este un Malinois în vârstă de 1 an și jumătate.

”Este extrem de prietenos. Îi place să fie mângâiat și să stea în preajma oamenilor. Este unul dintre cei cinci câini polițiști care fac parte din proiectul pilot de detectare a persoanelor infectate cu Covid-19. Chiar dacă, la început, mulți au fost sceptici, și poate au luat în derâdere proiectul, Blue și colegii lui au demonstrat că pot depista prezența virusului la oameni. Probabil scepticii nu știu că un câine bine antrenat poate face minuni!”, scrie pe pagina de socializare.

”Dacă are constatări? Da, are! Două persoane care nu aveau simptome, au fost diagnosticate în urma testării. Blue a fost cel care a sesizat primul acest lucru!Felicitări, Blue!Felicitări tuturor celor de la Centrul Chinologic Sibiu!”, mai scrie pe pagina Ministerului Afacerilor Interne.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Aeroportul Internaţional din Sibiu este singurul din România unde echipe de câini special antrenaţi pot depista semne ale infecţiei cu SARS-CoV-2, la pasageri. Animalele au fost antrenate luni de zile folosindu-se mostre de transpiraţie de la pacienţi cu COVID-19, au precizat autorităţile locale.

Instructorii asigură că aceşti câini nu au cum să muşte vreun pasager şi nu reprezintă vreun pericol nici pentru persoanele alergice deoarece animalele nu pot ajunge cu botul efectiv la om, ci îl pot doar mirosi printr-un perete de protecţie, prevăzut cu găuri.

Foto: Facebook

Politica