miercuri, mai 15, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Două note de 10 la definitivat, în Olt. Una la Limba Rromani

Miercuri dimineață au fost afișate rezultatele la examenul național de definitivat în învățământ. La nivelul județului Olt, din cei 95 de candidați, doar doi au reușit să obțină note maxime. Cele două note de 10 au fost acordate pentru specializările Educație Muzicală Specializată și Limba și Literatura Rromani Materna.

Pentru promovarea examenului candidații au trebuit să obțină minim nota generală 8 și nu mai puțin de 7 la fiecare probă în parte.

Examenul a fost susținut pe data de 14 iulie, iar contestațiile se depun până joi inclusiv, soluționarea acestora urmând să aibă loc până pe 28 iulie când vor fi afișate rezultatele finale.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Validarea rezultatelor examenului se va efectua în intervalul 2 – 9 august prin ordin al Ministrului Educației și Cercetării.

Concursul de definitivat reprezintă un examen de intrare și avansare în cariera didactică. Examenul poate fi susținut de cadrele didactice care au cel puțin un an vechime în învățământ și este obligatoriu pentru obținerea gradelor didactice.

Politica