miercuri, mai 15, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

După Portugalia și Spania, Comisia Europeană a aprobat PNRR-ul Greciei

Comisia Europeană a aprobat joi planul de relansare al Greciei, ce va fi finanţat prin împrumutul comun european destinat să atenueze impactul economic al pandemiei de COVID-19. Este a treia țară, după Spania și Portugalia, al cărei plan este aprobat.

„Aprobarea pe care noi am dat-o astăzi este o etapă importantă pentru deblocarea a 30,5 miliarde de euro în cursul următorilor anicătre Grecia”, a spus președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, aflată în situl antic al Agorei din Atena, în prezenţa premierului grec Kyriakos Mitsotakis, potrivit Agerpres.

Grecia urmează să primească aproximativ 30,5 miliarde de euro, dintre care 17,8 miliarde ca subvenţii directe şi 12,7 miliarde sub formă de împrumuturi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ursula von der Leyen a început turneul său în Europa miercuri cu Spania şi Portugalia, celelalte două țări care au primit undă verde din partea Bruxelles-ului pentru planurilor lor de relansare.

România așteaptă de asemenea o aprobare a PNRR, trimis la Bruxelles la sfârșitul lunii mai. Până acum, Comisia Europeană a trimis o serie de observații.

Politica