miercuri, mai 15, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Sindicatul Europol, de Ziua egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi: diferența de gen contează cel mai puțin

Polițiștii, membri ai sindicatului Europol, au marcat Ziua egalității de șanse între femei și bărbați prin două fotografii postate pe Facebook.

”Noi am marcat această zi prin două fotografii postate, cu o colegă și un coleg. A fost un mic experiment social pentru a vedea unde ne situăm ca societate. Prejudecățile, stereotipurile și discriminările cu privire la femei și bărbați, ne poziționează în coada clasamentului UE când vorbim despre (in)egalitatea între femei și bărbați. Inclusiv micul nostru experiment ne-a demonstrat că încă trăim în trecut. Comentariile postărilor și aprecierile misogine sau deplasate reflectă mentalitățile din societatea noastră„, au scris reprezentanții Europol pe pagina de socializare.

Aceștia au mai scris că ”diferența de gen contează cel mai puțin. Iar adevărată diferență este reprezentată de inteligență, de comportamentul avut, de educația dobândită și de profesionalismul cu care ne îndeplinim atribuțiile de serviciu”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Și Ministerul Afacerilor Externe a transmis un comunicat prin care arată că  peste 50% din posturile de conducere din Centrala MAE sunt ocupate de femei, la fel şi jumătate dintre funcţiile de demnitate publică. Totodată, femeile ocupă 36% dintre poziţiile de şef de misiune în Serviciul Exterior.

„Ministerul Afacerilor Externe salută marcarea Zilei Naţionale a Egalităţii de Şanse între Femei şi Bărbaţi, la data de 8 mai 2021. Principiul tratamentului egal şi al accesului neîngrădit la oportunităţi de afirmare pentru femei şi bărbaţi, alături de eliminarea practicilor discriminatorii pe criterii de gen pentru accesul egal al femeilor în toate domeniile vieţii publice, constituie piloni esenţiali ai societăţilor democratice şi incluzive şi indicatori cheie ai respectării drepturilor omului şi statului de drept”, se arată într-un comunicat de presă transmis, sâmbătă, de MAE.

MAE adaugă că este „preocupat constant de asigurarea reprezentării echitabile din perspectiva de gen, atât în serviciul exterior, cât şi în aparatul său central, urmărind să imprime un model instituţional de bune practici în materia egalităţii de şanse”.

Ziua de 8 mai a fost declarată Ziua Naţională a Egalităţii de Şanse între Femei şi Bărbaţi în România prin Legea nr. 23 din 9 martie 2015.

Foto: Facebook/ Sindicatul Europol

Politica