miercuri, mai 15, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Bulgaria a decis să renunțe la grupele prioritare și să vaccineze pe oricine dorește

Bulgaria este prima țară din Uniunea Europeană care abandonează strategia grupelor prioritare și vaccinează pe oricine dorește să se imunizeze.

Așa că Sofia a decis să dea drumul la vaccinare în masă, fără ca nicio grupă să fie prioritizată. Oamenii au format cozi lungi de așteptare în fața spitalelor din Sofia, pentru a fi imunizați anti-COVID. Tineri, adulți, vârstnici sau persoane vulnerabile – toți au fost nevoiți acum să aștepte ore în șir pentru a primi vaccinul, informează hotnews.ro

„Situația s-a schimbat radical. Înainte, rugam oamenii să se vaccineze. Acum, echipele sunt foarte ocupate”, spune un director de spital.

Policlinica Buna Vestire Craiova

După orele de stat la coadă, oamenii și-au exprimat bucuria. De exemplu, o tânără de 31 de ani a spus că se simte „ușurată și fericită”, în timp ce o femeie de peste 90 de ani a zis că este încântată de faptul că va primi o doză din vaccin.

Bulgaria are cea mai mică rată de vaccinare din Uniunea Europeană – doar 150.000 de oameni s-au vaccinat, respectiv 2,1% din populație.

Politica