luni, mai 13, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Netanyahu promovează o nouă formă de diplomație: oferă doze țărilor care acceptă să își mute ambasadele la Ierusalim

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a anunțat că va trimite doze de vaccin împotriva coronavirusului unor țări care „s-au apropiat de Israel”.

Printre țările care ar urma să primească doze de vaccin din „surplusul” Israelului se numără Honduras și Guatemala, dar și Republica Cehă, care a anunțat chiar marți că va deschide la Ierusalim o secţie a ambasadei sale de la Tel Aviv, la data de 1 martie. Până acum, în afară de Statele Unite, doar Guatemala și Honduras și-au mutata ambasadele. Gestul ar urma să fie făcut și de Cehia și Serbia.

Israelul a anunțat că va trimite doze de vaccin împotriva COVID-19 în mai multe țări, o mișcare prin care premierul Netanyahu vrea să arate că aprovizionarea globală limitată va duce la o nouă formă de diplomație, cea cu vaccinuri, scrie The Guardian, citat de digi24.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

Biroul prim-ministrului Benjamin Netanyahu a anunțat că a primit mai multe cereri de la guverne străine fără să dea nume și că va trimite o „cantitate simbolică” de vaccinuri unor țări care „s-au apropiat de Israel”.

Politica