miercuri, mai 15, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Petrecere cu sute de oameni, oprită de poliţie

Forțele de ordine franceze s-au sesizat în cadrul unei petreceri cu peste 300 de persoane, organizată ilegal, în plină pandemie. Petrecăreții beți i-au întâmpinat în mod agresiv pe polițiști, care au recurs la grenade speciale pentru a-i împrăștia.
Polițiștii dintr-o suburbie din sud-estul Parisului au fost semnalați de către vecini, care au observat că regulile de protecție impuse de autorități nu sunt respectate, iar peste 300 de persoane au luat parte la o petrecere. Mai mult, unul dintre invitați a fost rănit și transportat la spital, unde a și fost testat și confirmat pozitiv cu noul coronavirus, relatează Digi24, care citează Euronews.
Petrecerea ar fi fost anunțată pe rețelele sociale, motiv pentru care vestea s-a răspândit rapid, fiind prezente sute de persoane, supuse riscului de infectare cu Covid-19. Polițiștii au luat toate măsurile necesare opririi petrecerii, solicitând public tuturor participanților să meargă să se testeze împotriva SARS-COV-2 și apoi să respecte regulile de izolare, dacă va fi cazul.
În urma intervenției forțelor de ordine, organizatorul și proprietarul casei care a găzduit petrecerea au fost reținuți și urmează a fi trași la răspundere.
Pe fondul numărului crescut de cazuri de Covid-19, Franța a impus, pentru a doua oară, starea de carantină. Școlile au rămas deschise, însă oamenii au voie să părăsească locuința doar pentru motive bine întemeiate. Peste 44.000 de francezi și-au pierdut viața în lupta împotriva noului coronavirus de la începutul pandemiei, iar aproape două milioane au fost confirmați pozitiv.

Politica