miercuri, mai 15, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Au început lucrările pe Valea Oltului

După vizita ministrului Transporturilor pe Valea Oltului, luni, 9 martie, au fost demarate lucrările de reparare a DN 7 / E 81, în zona unde zidul de sprijin s-a prăbuşit, scrie adevarul.ro

La km 238 + 120 m, la Câineni, pe sensul de mers Vâlcea – Sibiu, o parte de sub partea carosabilă s-a desprins, pe data de 5 martie, iar asfaltul s-a lăsat pe o porţiune, iniţial de 6 metri, care ulterior s-a extins.

Luni, 9 martie, Secţia de Drumuri Naţionale Vâlcea din cadrul Direcţiei Regionale a Drumurilor Naţionale Craiova, a demarat lucrările de consolidare a acestei artere rutiere de importanţă strategică naţională şi europeană, fiind o punte între Ardeal şi sudul ţării, care leagă Bucureştiul de Vama Nădlac.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ministrul Lucian Bode a precizat că lucrările, indiferent pe ce drum s-ar face, trebuie să respecte standardele de siguranţă şi calitate, şi implicit procedurile legale. Acesta a recunoscut că România nu se mai poate baza doar pe reţeaua de drumuri naţionale şi că urgenţele de genul refacerii porţiunii distruse din DN 7 / E 81 reprezintă o soluţie pe termen scurt, adevărata soluţie fiind autostrada Sibiu – Piteşti.

Lucrările pentru consolidarea DN 7 / E 81 au fost demarate de luni, 9 martie, pe baza unei hotărâri pentru situaţii de urgenţă / calamitate, şi obţinerii între timp a expertizei şi a autorizaţiei de construcţie necesare în astfel de cazuri. În plus, s-a cerut intensificarea ritmului de lucru pentru ca traficul să se desfăşoare cât mai repede la parametri normali şi în condiţii de maximă siguranţă.

În continuare, se va circula în zonă alternativ, prin dirijare.




Politica