marți, mai 14, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Elevii care au fost în străinătate trebuie să prezinte un certificat care să ateste că sunt clinic sănătoşi

O adresă trimisă inspectoratelor şcolare informează unităţile de învăţământ şi, prin urmare, elevii şi părinţii acestora, în legătură cu dispunerea unor măsuri luate în baza evoluţiei situaţiei epidemiologice, determinată de creşterea numărului cazurilor de îmbolnăvire prin infecţii respiratorii acute şi gripă.

Astfel, s-a decis luarea mai multor măsuri, între care aceea ca persoanele (elevi, angajaţi) care au efectuat deplasări în străinătate să prezinte, la revenirea în activitate, certificat medical sau adeverinţă medicală care să ateste că persoana este clinic sănătoasă, potrivit realitatea.net

Totodată, se suspendă, până la noi informări, organizarea oricăror manifestări colective, şcolare sau extraşcolare: vizite, excursii, simpozioane, conferinţe.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Părinţii vor fi sfătuiţi să nu-şi trimită copiii la cursuri, în caz de orice simptom de stare de rău/temperatură ridicată/senzaţie de greaţă/dureri de cap, acuzat de către elevi. Părinţii vor informa telefonic dirigintele clasei şi se vor prezenta cu copilul la medicul de familie. 

În eventualitatea confirmării unei situaţii medicale, în contextul situaţiei epidemiologice la nivel de ţară, se va informa urgent conducerea unităţii prin transmiterea fie pe cale electronică, fie direct prin compartimentul secretariat, sau profesor diriginte – după caz, a actului medical respectiv. 

Politica