marți, mai 14, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Prognoza meteo: Un val de aer cald loveşte România în plină iarnă

Gerul Bobotezei se lasă aşteptat în acest an. Pentru prima lună a anului 2020, meteorologii anunţă temperaturi mai ridicate decât media normală pentru această perioadă. O masă de aer cald va ajunge pe teritoriul Europei şi, chiar dacă se vor mai semnala ninsori, acestea nu vor fi însemnate cantitativ.

Valul de aer rece care a pus stăpânire peste Europa va fi îndepărtat treptat de o masă de aer cald şi nu se vor înregistra ninsori abundente sau temperaturi polare în primele zile ale anului 2020. În aceste zile, România este tranzitată de un val de aer polar, care a adus ninsori şi temperaturi scăzute în aproape toată ţara. Meteorologii anunţă că până pe 13 ianuarie 2020, valorile termice vor fi, în general, uşor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade cu precădere în regiunile extracarpatice.

Potrivit ANM, joi, vremea va fi normală termic. Doar la munte izolat şi trecător vor mai fi posibile ninsori slabe sau fulguieli. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare la munte, mai ales pe creste. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 0 şi 5 grade, iar cele minime între -8 şi 0 grade, mai coborâte în depresiuni. Noaptea, în zonele joase de relief pe arii restrânse vor fi condiţii de ceaţă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Vineri, în ţară, regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor specifice perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în centru, est şi sud-est însă probabilitatea de apariţie a precipitaţii va fi redusă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, în special pe creste. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 9 grade, mai coborâte în depresiuni, iar cele minime în general între -9 şi 0 grade. Dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă în zonele joase de relief.



Politica