miercuri, mai 15, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Astăzi începe „era Pițurcă”!

De azi se schimbă centrul de putere la clubul craiovean: Victor Pițurcă preia frâiele echipei de la Mihai Rotaru.

După cinci ani în care a reușit o promovare și câștigarea Cupei României, și după mai multe experimente eșuate, patronul Mihai Rotaru cedează conducerea echipei lui Victor Pițurcă. În mod categoric, fostul selecționer se va consulta cu acționarii, dar va avea ultimul cuvânt în problemele ce privesc echipa.
Numirea lui Victor Pițurcă în funcția de manager general, cu toate atribuțiile ce decurg din aceasta, postură ocupată mai mult de formă în trecut, reprezintă un compromis făcut de patron, dar denotă faptul că, în sfârșit, CSU Craiova nu se va mai încurca cu jumătăți de măsură, ci de acum înainte se vrea performanță. De altfel, Pițurcă a mărturisit: „Toată lumea știe foarte bine ce îmi doresc eu, așa că nu are rost să o mai repet. Acesta este obiectivul meu: câștigarea campionatului chiar din acest an”.
Produs al centrului de juniori al Științei, cu 8 prezențe pentru prima echipă alb-albastră, Victor Pițurcă este la cel de-al treilea descălecat în Bănie. Prima dată, în sezonul 1994-95 a dus Craiova pe locul 2, în 2010 a venit să repună clubul oltean pe picioare, dar aventura sa s-a încheiat cu bodyguarzii lui Mititelu alungându-l de la porțile cantonamentului. Acum are toate condițiile pentru a performa.
Fapt ce se remarcă inclusiv din efortul financiar făcut de patronat, prin repatrierea lui Andrei Ivan, pentru 1.5 milioane de euro, cel mai scump transfer din istoria clubului din Bănie. Alături de Ivan este de așteptat ca în viitorul apropiat lotul să fie în continuare întărit.
La nivelul staff-ului tehnic este posibil ca Pițurcă să lucreze în continuare cu Corneliu Papură, dat fiind că „principalul” favorit al fostului selecționer, Eugen Neagoe, nu va reveni în iarbă mai devreme de 1 octombrie. O certitudine în privința staff-ului e reprezentată de cooptarea preparatorului Marian Lupu, dat afară de la FCSB, considerat de mulți cel mai bun în profesia sa din țară. Acesta va face pereche cu Cornel Blejan, omul adus de Lincar la Craiova, care a rămas în corpul tehnic indiferent de antrenorii care s-au succedat în Bănie.
Victor Pițurcă va fi prezentat oficial astăzi, în cadrul unei conferințe de presă. Totodată, antrenorul de 63 de ani va susține și primul său antrenament cu formația olteană.

Politica