miercuri, mai 15, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

AEP propune instituirea votului electronic şi cel prin corespondenţă

Preşedintele AEP, Constantin Mituleţu-Buică, a propus înfiinţarea unui grup de lucru interinstituţional în vederea intoducerii votului electronic şi cel prin corespondenţă până la alegerile prezidenţiale. El propune, de asemenea, eliminarea din secţiile de votare a listelor electorale tipărite, informează Mediafax.

Propunerea a fost iniţiată în cadrul unei întâlniri a preşedintelui AEP cu reprezentanţii instituţiilor naţionale cu atribuţii în organizarea şi desfăşurarea alegerilor.

La discuţii au participat reprezentanţi ai AEP, reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP), Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), Ministerul Afacerilor Externe (MAE), Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS), Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO), Centrul Naţional Cyberint (CNC) şi Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

Policlinica Buna Vestire Craiova

În cadrul întrevederii, oficialii au analizat modul în care s-au desfăşurat alegerile europarlamentare, dar şi referendumul pe justiţie de duminică.

AEP transmite că reprezentanţii Ministerului de Externe „au informat cu privire la apariţia unor tentative de dezinformare şi de răspândire a ştirilor false care au fost combătute imediat, prin urmare nu au generat efecte nocive la scară largă”.

Politica