miercuri, mai 15, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Vâlcea. S-au intensificat controalele sanitare veterinare

Conducerea Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Vâlcea a dispus măsuri specifice, suplimentare în scopul prevenirii apariției toxiinfecțiilor alimentare în perioada Sărbătorilor Pascale.

Astfel, controalele sanitare veterinare s-au intensificat în vederea verificării condițiilor de igienă din unitățile în care sunt produse, depozitate, transportate și valorificate carnea de miel, ouăle, laptele si produsele din lapte, peștele și produsele din pescuit, destinate consumului uman, precum și alte alimente de origine animală.

De asemenea, reprezentanții instituției au anunțat că sacrificarea mieilor se va realiza în unități de abatorizare, autorizate sanitar veterinar pentru sacrificarea de ovine, publicate pe site-ul A.S.V.S.A.). Primaria Rm. Vâlcea a înaintat o solicitare pentru avizarea centrului de sacrificare miei în punctul Strand Ostroveni în perioada 22-27.04.2019.

Policlinica Buna Vestire Craiova

D.S.V.S.A. Vâlcea a luat în calcul avizarea temporară a acestui centru, care va fi amenajat doar dacă sunt respectate condițiile de igienă stabilite în Reg. (CE) nr. 852 / 2004 privind cerințele generale de igienă pentru alimente și în Reg. (CE) nr. 853 / 2004 privind bunăstarea animalelor și gestionarea materialului cu risc specific, circulația animalelor în contextul măsurilor zoosanitare de combatere a pestei porcine africane și a confirmării scrapiei în județele vecine. Programul de funcționare al centrului de sacrificare se va stabili între orele 8.30 -16.30.

În hala centrală din piața Rm. Vâlcea, supermarketuri, magazine de carne se vor comercializa doar miei sacrificați în abatoare autorizate sanitar veterinar și vor purta o marcă de sănătate de formă ovală care va conține mențiunile: codul ISO al țării ,, RO” în partea de sus, numărul de autorizare al abatorului la mijloc și literele EC sau CE în partea de jos și care atestă faptul că animalele sunt obținute în unități care respectă cerințele Uniunii Europene.

Politica