luni, mai 13, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Meci decisiv pentru Europa!

Partida de la Ovidiu poate încurca lupta pentru cupele europene. Oltenii au și varianta egalului.

Dacă la finalul lui martie în Bănie se vorbea despre Cupă și campionat, la nici două săptămâni distanță chiar și participarea în Europa este pusă în pericol. Aceasta din cauza ultimelor rezultate înregistrate de trupa lui Devis Mangia, un singur punct din derby-urile cu FCSB și CFR și eșec acasă în prima manșă din semifinalele Cupei, tocmai în fața lui Hagi.

Scenariul pe care oltenii vor să-l evite e următorul: pierderea locului 3 și câștigarea Cupei de către Astra Giurgiu, ceea ce înseamnă că echipa nu va participa în Europa. Un prim pas pentru menținerea ultimei poziții de pe podium ar trebui să fie făcut sâmbătă, la Ovidiu. Craiova are 4 puncte avans în fața Viitorului, drept urmare și o remiză ar fi excelentă pentru alb-albaștri pentru a-și consolida șansele participării în preliminariile din Europa League. Dacă oltenii nu străbat cea mai bună perioadă, în schimb Viitorul lui Hagi a înregistrat o serie de rezultate pozitive: victorie cu FCSB, a făcut scor cu Astra în ultima etapă a campionatului, iar în Cupă a câștigat pe Oblemenco.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Despre meci, Mangia a spus: E un meci important pentru a ne consolida poziția. Mergem la Ovidiu să facem cel mai bun meci. Procentual nu știu ce șanse mai avem la titlu, acum nu depinde doar de noi. Noi putem doar să ne consolidăm poziția, dar depindem de celelalte meciuri. Jucăm cu Viitorul, noi suntem pe 3, ei sunt pe 4. Dacă învingem nu putem ajunge pe 1 sau 2, înseamnă că ne consolidăm poziția. Dacă vom câștiga este un scenariu, dacă nu, un altul. Avem trei meciuri în deplasare acum, dar nu schimbăm mentalitatea, indiferent dacă jucăm acasă sau în deplasare”. Antrenorul italian are două probleme în ofensivă: Koljic e accidentat, nu știu dacă va intra până la sfârșitul sezonului. Și Cristea e aut, are probleme la genunchi”.

Despre posibila sa schimbare de pe banca tehnică, Mangia a declarat: Un lucru este dacă apar nume de antrenori, altul dacă e adevărat. Dacă voi aveți informația sau dorință. Cineva poate avea dorință. Pentru mine nu e o problemă. Pot enumera antrenorii despre care s-a vorbit anul trecut, acum sunt alte nume. Eu am un contract, pentru mine nu se schimbă nimic. Cred că am încredere din partea conducerii. Simt că și suporterii au încredere în mine, în mare măsură. Până acum toți jucătorii au venit propuși de conducere cu acordul meu, sau invers, propuși de mine, iar conducerea și-a dat acordul. Sunt mulțumit de lotul pe care-l am.

Mateiu a vorbit, la rândul său, despre partida cu Viitorul și a tradus expresia: să-i călcăm pe cap! „Un meci foarte greu, la Viitorul e dificil. Dar mergem să câștigăm. Ne-am revenit. Suntem încrezători că putem scoate maxim de puncte cu Viitorul. Viitorul e o echipă care iese la joc, care pasează, construiește, nu ca alte echipe. Tot timpul am avut meciuri foarte bune cu ei. Nu m-a afectat deloc că nu am jucat la națională. Mă interesează echipa de club, să o ajut cât mai bine. Nu a fost presiune, e normal ca Universitatea Craiova să câștige an de an campionatul. De acum înainte. De-asta suntem aici. Cred că eventul e posibil. Voi da totul să câștig fiecare meci. Prin „să-i călcăm pe cap” am vrut să spun: să facem tot posibilul să ne întoarcem acasă cu toate punctele”, a spus optarul oltenilor.

Play-off – etapa 5

Viitorul – Craiova (sâmbătă, ora 21:30)

CFR Cluj – FCSB (duminică, ora 21:00)

Sepsi – Astra (luni, ora 21:00)

Clasament

1 CFR Cluj 4 3 1 0 5-1 37

2 FCSB 4 3 0 1 8-4 34

3 U Craiova 4 2 1 1 4-3 30

4 Viitorul 4 2 1 1 6-3 26

5 Astra 4 0 0 4 1-8 21

6 Sepsi 4 0 1 3 1-6 20

Politica