joi, mai 16, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Românii şi firmele vor putea sponsoriza construcţia de autostrăzi

Toţi românii şi firmele ar putea contribui, prin sponsorizări, la construcţia de drumuri şi autostrăzi, se arată într-un proiect de lege pentru constituirea şi utilizarea unui Fond special de autostrăzi, scrie Adevărul.
Un proiect de act normativ propune înfiinţarea unui Fond special pentru autostrăzi, la care vor putea contribui atât firmele, cât şi persoanele fizice. Propunerea a fost făcută de deputatul PMP de Bistriţa Năsăud, Ionuţ Simionca, şi înregistrată joi la Senat.
Potrivit acesteia, sursele Fondului special al autostrăzilor se constituie din sponsorizări ale microîntreprinderilor, redirecţionarea de către persoane fizice a unei sume reprezentând 3,5% din impozitul pe venit, alocări bugetare şi alte sponsorizări sau donaţii.
Lucrările ce pot fi sponsorizate sunt cele prevăzute în Master Planul General de Transport, Compania de Drumuri (CNAIR) fiind autoritatea responsabilă de înfiinţarea şi gestionarea Fondului special al Autostrăzilor şi de buna executare a lucrărilor. În plus, firmele şi persoanele fizice pot indica, la momentul donaţiei, cărei lucrări îi sunt destinaţi banii, sumele neputând fi redirecţionate de stat către alte scopuri.
Sumele donate de firme pot fi scăzute din impozitul pe venit datorat statului până la nivelul de 20% din suma ce trebuie plătită.

Politica