miercuri, mai 15, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Simularea examenului la limba română, fără probleme în Dolj

Elevii claselor a VII-a și a VIII-a au susținut, luni, proba scrisă la limba și literatura română din cadrul simulării examenului de Evaluare Națională, în anul școlar 2018-2019. 

În Dolj, examenul de simulare s-a desfășurat în cele 157 unități de învățământ preuniversitar care școlarizează elevi de clasa a VII-a și a VIII-a, în intervalul orar 9.00-11.00, anunță reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Dolj. 

Potrivit acestora, peste 10000 de elevi doljeniau fost înscriși pentru a susține această probă. La clasa a VII-a, procentul de prezență a fost de  86,87%, iar la clasa a VIII-a, de 88,66%.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La nivelul unităților de învățământ, proba de astăzi s-a desfasurat în condiţii foarte bune, fără niciun incident.

Conform calendarului aprobat de MEN, mâine 12 martie, se va desfășura simularea evaluării naționale la disciplina matematică.

Simularea examenelor naționale se realizează în conformitate cu prevederile OMEN nr. 3185/18.02.2019 și a Procedurii MEN nr. 27497/27.02.2019, privind organizarea simulării evaluării naționale pentru elevii clasei a VIII-a și a simulării probelor scrise ale examenului de bacalaureat național, în anul școlar 2018-2019. 

Scopul simulării examenului de Evaluare Națională 2019 este familiarizarea elevilor cu rigorile unei examen real și aflarea nivelului de pregătire înainte de examenul real, în vederea optimizării rezultatelor obținute de către elevii din învățământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale”, au mai precizat reprezentanții ISJ Dolj.

Reamintim că reprezentanţii Consiliului Național al Elevilor i-au îndemnat pe elevi să boicoteze examenul şi să scrie nemulţumirile pe care le au faţă de situaţia actuală a învăţământului românesc.

Reprezentanţii Consiliului Național al Elevilor spun că doresc să aducă în atenția publică „o problemă care este cunoscută tuturor: metodele de evaluare din sistemul nostru de învățământ nu se pliază pe nevoile și interesele actuale”. Astfel, ei invită elevii din România să li se alăture protestului, în speranţa că vor responsabiliza toţi decidenţii politici.

Politica