joi, mai 16, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Începe prima etapă a înscrierii copiilor în învăţământul primar

Prima etapă a înscrierii elevilor în învăţământul primar se desfăşoară între 4 şi 22 martie, iar școlile sunt obligate să aibă Ziua Porţilor Deschise pentru informări.

Potrivit MEN, în clasa pregătitoare pot fi înscrişi copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2019, inclusiv. La solicitarea părinţilor, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2019, inclusiv, pot fi înscrişi dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare, mai arată sursa menţionată. Evaluarea dezvoltării psihosomatice a copiilor se efectuează sub coordonarea Centrului Judeţean/al Municipiului Bucureşti de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE/CMBRAE) în perioada 26 februarie – 20 martie.

De asemena,  în comunicat se fac precizări şi privind circumscripţiile: „Fiecare locuinţă este arondată unei unităţi de învăţământ din proximitate – şcoala de circumscripţie. Inspectoratele şcolare judeţene şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti au responsabilitatea organizării sau, după caz, a reorganizării circumscripţiilor. Nu în ultimul rând, inspectoratele şcolare vor soluţiona orice situaţie legată de înscrierea în învăţământul primar, în interesul educaţional al elevului. Inspectoratele şcolare şi unităţile de învăţământ au şi misiunea de a asigura permanent, corect şi cât mai rapid, informarea şi consilierea părinţilor pe tema prevederilor legale şi ale metodologiei de înscriere”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

A doua etapă de completare/depunere a cererilor-tip de înscriere este programată între 2 şi 8 aprilie şi se adresează copiilor care nu au fost înscrişi sau care nu au participat în prima etapă, cererile fiind completate din nou, în funcţie de locurile disponibile.

Politica