joi, mai 16, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Mehedinți: Înscăunarea comisarului 3D a ajuns la pixul lui Carmen Dan

E copil de prefect și va ajunge pe cai mari de tot în scurt timp! Comisarul șef Decebal Dumitru Drăghiea, fiul prefectului de Mehedinți Nicolae Drăghiea,  sau cum i se mai spune, comisarul 3D, mai are puține zile până la înscăunarea oficială în funcția de comandant al IPJ Gorj, post ocupat prin concurs cu mult timp în urmă. Acest fapt ne-a fost confirmat de către IGPR în aceste zile.

Până să se scoată postul la concurs, comisarul șef Decebal Dumitru Drăghiea a mai ocupat postul de comandant al IPJ Gorj prin împuternicire, adică pe criterii discutabile și subiective, poate pe ochi frumoși, pe pile, printr-o vorbă bună de la partid sau poate chiar de la tăicuțul său, direct sau prin interpuși…

IGPR: „Urmează emiterea ordinului de ministru în cazul domnului Drăghiea!”

Policlinica Buna Vestire Craiova

Purtătorul de cuvânt al IGPR, subcomisarul de poliție Georgian Drăgan, ne-a declarat că urmează să se emită un ordin de ministru în cazul numirii lui Decebal Drăghiea la comanda IPJ Gorj întrucât așa prevede procedura legală în cazul șefilor de inspectorate județene de poliție: „M-am interesat la Serviciul Resurse Umane despre solicitarea dumneavoastră și vă pot informa că domnul Drăghiea va fi numit în perioada următoare în funcția de inspector șef al IPJ Gorj prin ordin de ministru. Așa că urmează doar să se mai emită ordinul de ministru în acest caz căci prin ordin de ministru se numesc șefii de inspectorate județene”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Române, subcomisarul Georgian Drăgan.

Cu alte cuvinte „ungerea” lui Drăghiea în funcția de comandant al IPJ Gorj a ajuns în pixul ministrului Carmen Dan. De ce a ales Drăghiea junior să plece din Poliția Mehedinți la Poliția Gorj putem să bănuim câteva dintre motivele care au stat la baza acestei decizii. La IPJ Gorj, dacă nu calcă în străchini și are rezultate bune poate ajunge chestor pe când la IPJ Mehedinți fiind un inspectorat „mai mic” funcția de comandant de aici nu i-ar permite o asemenea avansare. Un alt motiv este acela că tatăl său fiind prefect la Mehedinți s-ar fi speculat la nesfârșit că „și-a aranjat copilul”. Și de ce nu, ar fi fost penibil ca la ședințele oficiale de la Prefectura Mehedinți tatăl său să-l ia la rost în calitate de șef de poliție județeană că în comuna cutare hoții fac prăpăd și că cetățenii nu se simt în siguranță…

Polițistul Drăghiea are 3 mașini și două case

În prezent comisarul șef Decebal Dumitru Drăghiea, mehedințean născut în Severin lucrează în IPJ Mehedinți ca șef al Serviciului de Investigații Criminale. Din declarația lui de avere de site-ul IPJ Mehedinți reiese că acesta este proprietarul a trei terenuri intravilane. La capitolul clădiri comisarul 3D are un apartament și o casă în construcție. El nu stă rău nici la capitolul mașini. Are nu mai puțin de 3 bucăți. Este vorba de o Dacia, un BMW și un Renault. Conturi și depozite bancare are 4: unul de 45.024 de lei, altul de 20.161 lei, al treilea este de 7.562 de lei și al patrulea este de 20.342 de lei.  Comisarul șef Drăghiea declară că nu are datorii la bănci sau terți, și nici  bijuterii, tablouri sau alte obiecte de valoare.

Politica