joi, iunie 13, 2024

Ultima ora

Sport

Oprea: Tehnologia V-21 – soluţie pentru fluidizarea traficului rutier în Craiova

Senatorul PNL Mario Ovidiu Oprea a vorbit, sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă despre problema aglomerării din traficul rutier din Craiova. El a venit şi cu o soluţie pentru aceasta.

La cum e traficul în Craiova a ajuns să fie mai greu de traversat Calea București decât Balșul. Soluțiile cu care a venit administrația PSD sunt corelarea semafoarelor, folosirea polițiștilor, benzi de selectare, sensuri unice, sensuri giratorii și parcări cu plată. Eu am o altă soluție: folosirea tehnologiei moderne, smart, pentru monitorizarea traficului. Se mai numește Internet of Things și prevede existența unor senzori la semafoare, care identifică numărul de mașini care urmează să vină”, a declarat liberalul doljean.

Ceea ce senatorul liberal propune pentru fluidizarea traficului în Craiova este tehnologia V-21 care de alţii este utilizată. În Ohio, SUA, de exemplu, la semafoare sunt ataşaţi senzori care identifică numărul de maşini care se apropie de semafor şi, în funcţie de situaţie, se adaptează în timp real.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Sunt ataşaţi senzori care sunt capabili să monitorizeze şi alte lucruri, cum ar fi starea vremii, numărul de autovehicule, evenimente din trafic. Fluidizarea traficului cu semafoare inteligente se sporeşte cu 25%. Avem, practic, un feed-back real prin această tehnologie care include soluţia semafoarele inteligente”, a declarat Mario Ovidiu Oprea.

El a adăugat că va fi posibil să ne alegem traseul mai uşor.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, liberalul Mihai Firică a criticat modul de cheltuire a banului public de către administraţia craioveană.

Administrația păguboasă a PSD bagă Craiova în faliment. Water Park, parcarea subterană și stadionul Oblemenco sunt doar trei obiective care merg în pierdere. Să vă dau un exemplu: s-a întârziat închirierea spațiilor din stadionul Oblemenco. În plus, sunt alte venituri care se pot realiza la stadion, nu doar cele din evenimente sportive. Există un efect 3D al actualei administrații, tradus prin dezinteres, dispreț, distrugere”, a spus Firică.

El a mai reclamat şi că: „Centenarul a fost ratat la Craiova, nu s-a ridicat un bust, un monument pentru a marca acest an, ci doar bustul unui erou albanez Skandenberg. Aleea Personalităților, un proiect de-al meu de 3 ani, e în paragină, busturile sunt distruse, ruginite. Am făcut o sesizare penală cu privire la Monumentul victimelor comunismului, iar poliția a indicat că sunt fapte de furt și distrugere, dar nu a identificat încă făptașii. Și e păcat, pentru că nu sunt bani de la buget, ci foștii deținuți politici au dat bani pentru acest monument”.

Politica