joi, mai 16, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Maşina electrică ”Made in România”, soluţia pentru viitor

Proiectul celei mai ieftine maşini electrice ”Made in România”, automobilele GTG, a fost lansat de un grup de întreprinzători din Maramureş.

Asamblate la Baia Mare şi vândute la un preţ care porneşte de la 13.700 de euro, noile automobile vor asigura o autonomie de o zi în traficul din oraş, scrie Mediafax.

Managerul firmei producătoare de maşini electrice din Baia Mare spune că, firma pe care o conduce vrea să producă, în viitor, maşini cu caroserie din PVC, astfel încât să se poziţioneze pe piaţă drept producătorul celei mai ieftine maşini electrice din România.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea,  pentru a porni producţia de maşini electrice sub brandul GTG, întreprinzătorii din Baia Mare au luat legătura cu producători de componente auto din diverse ţări – caroserie, cabluri, motor, electronică astfel că şi-au făcut o idee despre ce presupune o astfel de afacere.

Într-o primă fază, firma va produce  în cinci variante de culoare, două modele de automobile – Oxygen, cu 2 locuri, şi Ozone, cu 4 locuri. Maşinile au o viteză maximă de 55 – 60 km/h, fiind asigurată o autonomie de o zi întreagă în traficul din oraş, încărcarea bateriei având loc peste noapte, la fel ca un telefon mobil. Încărcarea se face la o priză de 16 amperi, uşor de instalat în garajul de acasă.

Costurile maşinilor pornesc de la 13.700 de euro şi cresc în funcţie de dotări, preţul fiind subvenţionat 50%, în condiţiile în care cumpărătorul plăteşte, în realitate, doar jumătate din sumă, prin programul Eco-tichet.

 

Politica