duminică, aprilie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

MApN trimite două aeronave şi 20 de militari în sprijinul autorităţilor elene

MApN trimite miercuri două aeronave şi 20 de militari în Grecia, în sprijinul autorităţilor elene.

O aeronavă C-27 J Spartan,  care este configurată pentru stingerea incendiilor şi o aeronavă C-130 Hercules, trimisă pentru sprijin logistic, precum şi cei aproximativ 20 de militari, membri ai echipajelor şi personal auxiliar, vor decola spre Grecia miercuri, în jurul orei 10.00, din Baza 90 Transport Aerian din Otopeni.

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu a afirmat că nu există niciun fel de informaţie referitoare la victime care să fie cetăţeni români în incendiul din Grecia și i-a sfătuit pe cei care călătoresc în această țară să evita zonele afectate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Până la această oră, 79 de persoane au decedat, iar alte aproape 200 au fost rănite, inclusiv 23 de copii, în urma incendiilor de vegetaţie de la periferia oraşului Atena, au anunţat autorităţile, care au avertizat că numărul victimelor va continua probabil să crească. Mai multe persoane sunt în continuare date dispărute, însă autorităţile nu au precizat numărul exact.

De asemenea, au fost evacuat mai multe tabere de vară pentru copii din regiunea Attica, iar sute de persoane au fost nevoite să-şi părăsească locuințele.

Politica