vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Polițiștul dispărut în lacul Valea lui Iovan, tot de negăsit

Pompierii nu au reușit nici până marți să găsească trupul bărbatului din Baia de Aramă, care s-a scufundat în lacul Valea lui Iovan în cursul zilei de duminică.

Oamenii legii au dechis un dosar penal pentru ucidere din culpă, emițând și un comunicat de presă în acest sens.

„La data de 09 iulie a.c., polițiști din cadrul Postului de Poliţie Padeş au fost sesizaţi de un lucrător la barajul Cerna, cu privire la faptul că ar fi observat că doi bărbaţi se plimbau cu barca pe lacul Cerna, împrejurare în care unul dintre ei, intenţionând să facă baie, s-ar fi scufundat în lac. În temeiul sesizării, polițiștii din cadrul postului de poliție și Poliţiei Oraşului Tismana s-au deplasat la faţa locului, constatând că doi bărbați, de 37, respectiv 44 de ani, ambii din oraşul Baia de Aramă, județul Mehedinţi, ar fi mers pe lacul de acumulare Valea lui Iovan – Cerna, cu o barcă confecţionată din fibră de sticlă, prevăzute cu vâsle. Bărbatul, de 44 de ani, ar fi sărit din barcă în mod voluntar, pentru a se scălda, iar după mai multe încercări de a reveni în barcă, nu a mai reuşit şi nu a mai fost observat de cealaltă persoană la suprafaţa apei. Din primele verificări a rezultat că și barca folosită de cei doi s-ar fi scufundat. În continuare au fost efectuate verificări pe raza lacului de către lucrători I.S.U. Gorj, însă până în acest moment persoana nu a fost găsită. Cercetările continuă pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor faptei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă”, se arată în comunicatul Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pompierii au făcut căutări și duminică, și luni, însă nu au găsit decât o vâslă și o ladă frigorifică. Serviciul Județean Salvamont Gorj participă cu doi scafandri la căutare, însă suprafața lacului este foarte mare. Salvamont Gorj ar urma să folosească și un sonar, dar și o dronă aeriană, în cazul în care trupul bărbatului a fost scos la suprafață și nu poate fi văzut din bărci.

Lacul Valea lui Iovan ajunge la o adâncime de 70 de metri.

Politica