marți, mai 14, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Bacalaureat Mehedinţi. Lacrimi de bucurie, după afișarea rezultatelor

Au fost chiote şi lacrimi de bucurie după afişarea rezultatelor la examenul de Bacalaureat în Mehedinţi. Aproape 60 % dintre cei care au susţinut examenul au şi reuşit să-l promoveze, adică 976 de elevi din cei 1648 câţi s-au prezentat. Rezultatele sunt mai bune decât la simulare, când procentul a fost de doar 32 %.

Sunt foarte fericit, am luat 7,78. A fost foarte bine. Subiecte accesibile, dar emoții mari. A fost examenul vieții, dar urmează două examene foarte grele, vreau să merg la Facultatea de Pompieri”, a spus unul dintre promovați.

O colegă l-a completat: „Am luat 9,55, sunt foarte fericită. Mă așteptam la note mari, dar nu atât de mult. Am muncit și mult. Urmează admiterea la Facultate”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Deşi procentul de promovare este mai bun decât la simularea din primăvară, în două licee din Mehedinţi niciun elev nu a reuşit să treacă peste examenul de Bacalaureat.

La nivelul județului Mehedinți avem 59,22% promovabilitate, în creștere cu aproximativ 5-7 procente față de anii anteriori. Avem unități de învățământ care au înregistrat 0% promovare, din păcate. Vorbim de Liceul Teoretic Gheorghe Ionescu Șișeti și de Liceul Tehnologic Halânga”, a declarat Mirela Pintea Enea, inspector şcolar general al ISJ Mehedinți.

Alte rezultate slabe sunt tot la colegiile tehnologice. La Colegiul Tehnic Dierna Orşova şapte elevi au luat Bacalaureatul, la Colegiul Tehnic Domnul Tudor şi Liceul Tehnologic Şimian doar câte trei elevi au promovat, iar la Colegiul Tehnic Lorin Sălăgean doar doi elevi au trecut examenul maturităţii.

Știrile RTS

Politica