vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Eticheta pe lubeniță!

Lubenițarii care vor să-și vândă marfa în piețe vor trebui să pună etichete pepenilor. Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a emis un Ordin prin care s-a aprobat modelul etichetei pentru produsul pepeni comercializat de producătorii agricoli.

Verificarea afișării de către producătorii agricoli a acestora se derulează prin structurile cu atribuții în inspecții tehnice din cadrul direcțiilor pentru agricultură județene. De asemenea, vânzătorii vor trebui să prezinte atestatul de producător, carnetul de comercializare, precum și documentul de identitate al producătorului agricol.

„Eticheta pentru produsul pepeni, comercializat de producătorii agricoli va conține informații cu privire la denumirea produsului, localitatea de origine, data obţinerii produsului și prețul de vânzare. Producătorul agricol are obligația afișării etichetei (…) într-un loc vizibil cumpărătorilor, fără a se deteriora. Art.4 Eticheta are următoarele caracteristici: a) să fie confecționată din hârtie A4, plastifiată transparent; b) să fie imprimată Landscape, față-verso, color, cu denumirea produsului, localitatea de origine, data obţinerii produsului, prețul de vânzare”, se arată în Ordinul semnat de ministrul Petre Daea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Lubenițele de Dăbuleni au ieșit deja la piață, atât în Craiova, cât și în mai multe orașe din țară. În Craiova, pepenele verde se vinde, în medie, cu 1,5 lei kilogramul.

 

Politica