vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Juniori A1/ Severinenii au prins podiumul

Cu 2 înfrângeri și 2 victorii, ACS Drobeta a încheiat pe locul al III-lea etapa zonală de la Pitești și a ratat calificarea la turneul final al Campionatului Național de Fotbal rezervat Juniorilor A1 (U19).

Repartizată în zona a III-a, campioana județeană de la Mehedinți și-a compromis șansele de calificare încă din primele 2 jocuri, în care a fost învinsă de Voința Saelele (1-4) și Sporting Pitești (1-6). Elevii lui Relu Țurai și-au revenit în ultimele 2 partide, pe care le-au câștigat, scor 2-1 cu vâlcenii de la Viitorul Dăești și 4-0 cu ialomițenii de la Venus Independența. Rezultatele au plasat ACS Drobeta  pe locul al III-lea, la 6 puncte sub liderul Sporting Pitești, care s-a calificat la turneul final. Cu 5 reușite, atacantul Mădălin Lăcustă a fost golgheterul echipei severinene. Celelelte trei goluri ale mehedințenilor au fost izbutite de Marius Crac (2) și Marian Bratie. Lotul deplasat i-a mai cuprins pe Eduard Lupu –  Costin Albici, Florin Brezoi, Adelin Ciocionoiu, Elvis Roman, Laurențiu Țărineanu, Bogdan Sanda, Norocel Gogonea , Gabriel Bleoancă, Marian Moraru și Andrei Moraru.

„Au fost echipe foarte bune, dar diferența a facut-o Sporting Pitești, prin valoarea individuală a propriilor jucători. Din păcate, după ce că am deplasat un lot subțire din punct de vedere numeric, pentru a reduce din cheltuieli, am mai avut și 2 jucători eliminați în primele 2 jocuri, pe Bratie și Bleoancă. După meciurile cu Saelele și Pitești, băieții s-au autodepășit și au câștigat următoarele 2 partide. Sper ca acest turneu să fi fost o experiență benefică pentru jucătorii mei”, a spus antrenorul severinean Relu Țurai.  La etapa interjudețeană, echipa sa eliminase reprezentanta Doljului, Viitorul Calafat (3-0, 4-5).

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe lângă Sporting Pitești (câștigătoarea zonei a III-a), la turneul final al Campionatului Național rezervat juniorilor A1 s-au mai calificat Delta Tulcea (câștigătoarei zonei I, desfășurată la Bacău), Precizia Săcele (câștigătoarea zonei a II-a, desfășurată la Săcele) și „U” Cluj (câștigătoarea zonei a IV-a, desfășurată la Cluj-Napoca). Așadar, trei dintre cele patre echipe care au găzduit fazele zonele s-au clasat pe primul loc.

Rezultatele zonei a III-a

CS Viitorul Dăești – CS Sporting Pitești               0-9

AFC Voința Saelele – ACS Drobeta                   4-1

ACS Venus Independența – AFC Voința Saelele 5-0

ACS Drobeta – CS Sporting Pitești                     1-6

ACS Drobeta – CS Viitorul Dăești                                  2-1

CS Sporting Pitești – ACS Venus Independența   11-2

CS Sporting Pitești – AFC Voința Săelele                        4-0

CS Viitorul Dăești – ACS Venus Independența    0-0

ACS Venus Independența – ACS Drobeta                      0-4

AFC Voința Săelele – CS Viitorul Dăești             3-1

Clasament

  1. Sporting Pitești 12 pct
  2. Voința Saelele 6 pct
  3. ACS Drobeta 6 pct
  4. Venus Independența 4 pct
  5. Viitorul Dăești 1 pct

 

 

 

Politica