joi, mai 16, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Din Corabia la Eforie, pe bicicletă

Un funcționar al Primăriei Corabia, din județul Olt, se pregătește să plece la mare… pe bicicletă. Angajatul vrea să parcurgă cei 450 de kilometri, din orașul oltean și până în Eforie Nord, în trei zile. El încearcă să convingă și alți olteni să i se alăture.

Dan Oltean are 48 de ani și este purtător de cuvânt al Primăriei Corabia din județul Olt. Funcționarul este pasionat de ciclism și vrea să încurajeze dezvoltarea practicării cicloturismului. Astfel că, săptămâna viitoare, va porni pe bicicletă, din Corabia la Eforie Nord. Olteanul Dan Oltean a încercat să găsească și alți pasionați de ciclism care să-l însoțească în cei 450 de kilometri pe care îi are de parcurs, dar până acum nimeni nu s-a încumetat.

Am dat anunţ peste tot, dar nu s-a încumetat nimeni să vină, din păcate. Deci, voi pleca singur. Traseul este Corabia – Turnu Măgurele – Zimnicea – Giurgiu, în prima zi. La Giurgiu voi înnopta, iar a doua zi voi merge Giurgiu – Olteniţa – Călăraşi, iar aici voi înnopta. În ultima zi, de la Călăraşi, traversez cu bacul Dunărea, pe la Ostrov, apoi de la Adamclisi mă îndrept către Eforie Nord, unde am cazare pentru cinci zile. La întoarcere, voi veni cu trenul. Sunt 150 de kilometri, zilnic, şi sper să-i duc la bun sfârşit”, spune el.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Angajatul Primăriei Corabia a început să practice ciclismul în urmă cu patru ani, atunci când a realizat că poate parcurge o sută de kilometri pe bicicletă într-o singură zi. De atunci, în fiecare weekend, bărbatul parcurge cu bicicleta între 100 şi 150 de kilometri, fie în zonă, fie până la vecinii din Bulgaria. El spune că acest sport creşte rezistenţa şi nivelul de sănătate a organismului și speră ca cicloturismul să se dezvolte în România, aşa cum se întâmplă în alte ţări europene.

Politica