joi, mai 16, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Ziua ONU sărbătorită la Craiova printr-un eveniment multicultural

Asociația Tineretul ONU – filiala Craiova în parteneriat cu ESN Craiova, Casa de Cultură Traian Demetrescu şi Universitatea din Craiova organizează cu ocazia anivesării Zilei Naţiunilor Unite evenimentul multicultural UN Day : Give a Hand, Take a Smile”. Activitatea are loc astazi, de la ora 12,, la Casa de Cultură Traian Demetrescu.

„Este al treilea an consecutiv în care Ziua ONU este celebrată la Craiova printr-un eveniment organizat de noi. Având în vedere că anul acesta se sărbătoresc 7 decenii de la înfiinţarea ONU, ajunsă la 193 de state membre, ne-am gândit că este oportun să organizăm un eveniment multicultural. Studenţii internaţionali, aflaţi la studii în Craiova prin intermediul programului ERASMUS, au răspuns prezent acestei iniţiative, pregătind o serie de prezentări interactive, ce cuprind informaţii despre contribuţia tăriilor la ONU şi în acelaşi timp, despre obiceiurile şi cultura lor, precum şi despre experienţele şi impactul cultural, trăit în ţara noastra. Nu putea lipsi componenta socială, una din preocupările principale ale ONU, beneficiarii acestor activităţi, fiind copiii din orfelinatele din Craiova”, a declarat Nicolae Drîmboi, coordonatorul evenimentului. Pe 24 octombrie 1945 a intrat în vigoare Carta ONU, instituind astfel Organizația Națiunilor Unite. Trei ani mai târziu, în 1948, s-a decis ca pe data de 24 octombrie să se sărbătorească Ziua Internațională a Organizației Națiunilor Unite. 

În septembrie 2015, 193 de lideri mondiali au adoptat 17 Obiective Globale pentru a pune capăt sărăciei extreme, pentru a combate inegalitatea și nedreptatea și pentru a proteja planeta noastră până în 2030.

Policlinica Buna Vestire Craiova

AsociaţiaTineretul ONU din România este o organizație non-guvernamentală, ce se ghidează după sloganul „Open your mind, improve our world” şi are drept scop promovarea valorilor Naţiunilor Unite prin intermediul activităţilor desfăşurate. Filiala Craiova a fost înființată cu scopul de a ajuta la promovarea acestor valori prin intermediul evenimentelor și proiectelor pe care le implementează.

Politica