luni, mai 13, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cei mai buni sportivi doljeni vor fi premiaţi

Cei mai buni sportivi şi antrenori din Dolj vor fi recompensaţi mâine, de la ora 17.30, la „Restaurantul Plaza”, pentru performanţele obţinute în acest an. Numărul celor premiaţi va fi mai mare decât în alţi ani, Consiliul Judeţean punând la dispoziţie 100.000 de lei, iar Consiliul Local – 21.000 de lei vechi.
 
Dorim să premiem şi să aducem în faţa craiovenilor sportivii cu cele mai bune rezultate în decursul anului. Vom organiza această gală, joi, 12 decembrie, începând cu orele 17.30, la «Restaurantul Plaza», unde vor fi invitaţi sportivii şi antrenorii, care urmează să fie premiaţi, şi oficialităţile locale. Ne bucurăm că în acest an putem avea un număr mult mai mare de sportivi decât până acum, şi asta datorită deschiderii, pe care autorităţile locale au arătat-o faţă de acest eveniment şi de sportul craiovean. Mă refer aici la Consiliul Judeţean, care ne-a alocat un miliard de lei, şi Consiliul Local, care a sprijinit gala cu 210 milioane, vorbesc în lei vechi. Datorită dumnealor putem să aducem la gală mult mai mulţi sportivi decât în anii precedenţi.
Alina Ionescu, director DJST Dolj 
 
În afară de premiile în bani, sportivii şi antrenorii vor mai primi diplome, trofee şi plachete. 
 
Premiile vor consta în bani, diplome, trofee pentru sportivul anului şi antrenorul anului, plachete pentru cele mai bune performanţe, iar restul sportivilor premiaţi vor primi, alături de bani, şi o diplomă, care recunoaşte rezultatul şi performanţa.
Alina Ionescu, director DJST Dolj
 
Alina Ionescu a explicat de ce s-a luat decizia ca DJST şi ISJ Dolj să organizeze gale diferite. 
 
De comun acord cu ISJ Dolj am hotărât ca anul acesta să organizăm cele două gale separat, noi ne-am dorit să aducem în prim plan tot ce înseamnă performanţă la nivel judeţean, sunt incluşi în gală şi juniorii, care au avut rezultate anul acesta. Nu am făcut diferenţa între cluburi private sau publice, juniori sau seniori. Ca Direcţie pentru Sport şi Tineret este normal să ne adresăm tuturor. 
Alina Ionescu, director DJST Dolj
 
Aceasta a arătat cât de important a fost rolul autorităţilor locale, care vor sponsoriza gala: 
Am apelat la autorităţile locale şi s-au arătat deschise, au realizat cât de importantă este promovarea sportivilor şi recunoaşterea meritelor. Evident şi motivarea pentru viitor a acestor sportivi este importantă. Premiile vor fi în funcţie de performanţe, vom porni de la 400 de lei, până la o sumă mult mai consistentă, undeva la 10.000 de lei. Avem 121.000 de lei puşi la dispoziţie de autorităţile locale. 
Alina Ionescu, director DJST Dolj 
 
Rezultatele din acest an nu au fost deosebite
 
Alina Ionescu a apreciat că rezultatele din acest an au fost acceptabile, însă anul viitor se pot îmbunătăţi dacă sportivii vor fi sprijiniţi financiar. 
 
Rezultatele sunt cam în aceeaşi notă ca şi în anii anteriori, sunt considerabile. Anul viitor sper să avem rezultate mai bune, dar este important şi cât reuşim să-i sprijinim. Dacă avem doar pretenţii nu este în regulă. În acest an avem premianţi de la sporturi precum: atletism, scrimă, lupte, karate, tenis, volei, judo, şah, box, orientare. Vor fi invitate cluburile din Craiova şi sportivi care au făcut istorie în oraşul nostru. 
Alina Ionescu, director DJST Dolj
 
Mihai Milu, inspector de specialitate al DJST Dolj, consideră că va fi important ca anul viitor sportivii doljeni să se califice la Jocurile Olimpice. 
 
Trebuie să avem sportivi calificaţi la Olimpiadă. Cu cât vor fi mai mulţi, cu atât mai bine. De ei depinde cum se vor pregăti şi dacă vor atinge baremul pentru calificare la Jocurile Olimpice. 
Mihai Milu, inspector de specialitate al DJST Dolj
 
Directorul adjunct al DJST Dolj, Origen Staicu, a detaliat modul în care s-au realizat ierarhiile «Galei Sportului Doljean». 
 
S-a constituit o comisie pentru a analiza ce înseamnă sport de performanţă şi am realizat un clasament pentru cele mai bune performanţe. Direcţia Judeţeană pentru Sport Dolj va acorda premiul de cel mai bun sportiv al judeţului, cel mai bun antrenor al judeţului, se vor premia cele mai bune performanţe sportive la seniori, cele mai bune performanţe sportive la juniori. Întrucât fondurile permit, în afară de categoriile enumerate mai sus vom încerca să premiem tot ce înseamnă rezultate la competiţii internaţionale. Toţi sportivii premiaţi la competiţii internaţionale sunt campioni naţionali la diverse ramuri sportive. Ca şi departajare au contat foarte mult rezultatele la probele olimpice, la cele neolimpice, s-au făcut diferenţieri la competiţiile oficiale, gen Campionate Mondiale, Balcanice şi Europene, faţă de alte competiţii, de exemplu cupe, memoriale.
Origen Staicu, director adjunct DJST Dolj 
 
În cadrul galei nu vor fi prezenţi toţi sportivii premiaţi, însă cei mai importanţi vor fi pe scenă. 
 
Am ajuns la 96 de sportivi care vor fi premiaţi la gala respectivă. Cei mai buni sportivi la senori şi juniori vor însoţiţi de antrenorii lor. O parte dintre sportivi nu vor ajunge la gală, însă din primii 24 va veni marea majoritate. 
Origen Staicu, director adjunct DJST Dolj  

Politica