miercuri, mai 15, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Bătrâne muşcate de şerpi la Mehedinţi

Două bătrâne din Mehedinţi au fost muşcate de şerpi săptămâna trecută, ele necesitând internare în Spitalul Judeţean din Severin pentru  tratament de specialitate. Una a fost muşcată de şarpe în grădina de legume în timp ce trebăluia pe caniculă iar cealaltă la cules de mure pe câmp.

Bătrâna muşcată de şarpe în grădina de legume este din comuna Livezile judeţul Mehedinţi şi are 69 de ani. Tudorica Garaiacu se află acum în afara oricărui pericol după ce a beneficiat de toate îngrijirile medicale.
Cealaltă femeie este din localitatea mehedinţeană Ciochiuţa.

Ea a tras o sperietură soră cu moartea când un şarpe a muşcat-o de picior în timp ce se afla la cules de mure, pe un deal din apropiere.O rudă a sunat la 112 şi un echipaj de la Ambulanţa Mehedinţi a adus-o vineri, la prânz, pe bătrână la Spitalul Judeţean de Urgenţe din Turnu Severin. I s-a acordat primul ajutor de echipajul de pe ambulanţă, iar apoi a fost dusă la spital.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ana Răceanu, de 70 de ani, din Ciochiuţa, a spus că se afla pe un deal din apropiere, la cules de mure, când a fost muşcată de şarpe.

Eram după mure în pădure, pe deal. M-am speriat, mi-a venit ameţeală.
A povestit femeia

De precizat că în judeţ anul acesta au fost înregistrate foarte multe cazuri de persoane muşcate de şerpi. Bătrânii din mediul rural cred că desele muşcături ale şerpilor nu sunt întâmplătoare ci prevestesc cutremure  iminente.

Politica