miercuri, mai 15, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Teofilescu: «Suntem pregătiţi pentru Zurich, dorim să intrăm în finală»

Unul dintre sportivii de la cluburile craiovene care va participa începând de marţi la Campionatul European de la Zurich, împreună cu echipa de ştafetă a României 4×100 m, este nerăbdător să pună piciorul pe pista localităţii elveţiene.

Alexandru Teofilescu, căci despre el este vorba, a aflat că va fi o parte a delegaţiei tricolore care se va deplasa la europene cu câteva zile după campionatele balcanice, însă nu fără emoţii.

Dacă la sfârşitul reuniunii balcanice, ştafeta pe care sportivul de la CSM Craiova o compune nu îndeplinise baremul necesar pentru a fi pe listele Campionatului European, vestea cea bună a venit după câteva zile de la încheierea balcaniadei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Datorită unor ţări care şi-au retras participarea la proba de ştafetă masculin 4×100 m, s-au creat spaţiile necesare în clasament pentru avansarea României până pe o poziţie îndeajuns de bună pentru prezenţa la Zurich. În acest sens, Teo susţine că întreaga componenţă a ştafetei este pregătită pentru ceea ce urmează în Elveţia şi au drept obiectiv doborârea recordului naţional, precum şi calificarea în finală.

Suntem entuziasmaţi datorită calificării. Faptul că am reuşit să ajungem la Campionatul European ne motivează şi ne aşteptăm să avem o evoluţie foarte bună. Obiectivul fixat de federaţie este doborârea recordul naţional sau un timp sub 39.50 sec, dar noi, pe lângă acest rezultat, ne dorim calificarea în finală, unde orice este posibil. Suntem cu toţii la un nivel foarte bun al pregătirii, unii dintre noi reuşind recorduri personale în această săptămână, fapt ce ne dă speranţe că ne putem îndeplini obiectivele. în momentul de faţă nu există nicio problemă în ceea ce priveşte membrii ştafetei. Pot spune că suntem mai omogeni şi formăm o echipă în adevăratul sens al cuvântului.

A declarat Teofilescu

În legătură cu şansele românilor la medaliile europene, atletul consideră că lotul tricolor are potenţial, chiar dacă este format în marea majoritatea din atleţi tineri.

Cu câteva excepţii delegaţia României este formată din sportivi tineri, dar cu o experienţă destul de bogată la nivel european, toţi dornici să facă o impresie cât mai bună.

A mai afirmat Teo

Vor urma interviuri cu fiecare sportiv legitimat la cluburile din Craiova care va participa la Campionatul European de la Zurich.

Politica