vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

38 de tone de motorină de la Guvern

Judeţul Vâlcea a primit 38 de tone de motorină de la Guvern. Combustibilul a fost alocat din rezervele pentru situaţii de urgenţă, după cum a declarat vineri pentru AGERPRES, preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Cîlea.

După numeroase intervenţii în zonele afectate de inundaţii, Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Vâlcea a epuizat toate rezervele de carburanţi şi s-a ajuns în situaţia critică de a nu mai putea acţiona la repararea drumurilor afectate de ultimele calamităţi naturale. În faţa acestei situaţii, m-am adresat viceprim-ministrului Gabriel Oprea, cu rugămintea de a repartiza judeţului Vâlcea o anumită cantitate de motorină din rezervele destinate situaţiilor de urgenţă. Acest apel s-a făcut în dimineaţa zilei de joi, 26iunie. În aceeaşi zi, după amiază, o cisternă încărcată cu motorină a ajuns în depozitul de carburanţi al Regiei Judeţene de Drumuri şi Poduri, fiind trimisă în mod gratuit.
A precizat Cîlea

Cantitatea de 38 de tone de motorină va fi folosită în scopul de a repara toate drumurile judeţene avariate în urma ploilor căzute în ultima săptămână, mai scrie sursa citată.
Judeţul Vâlcea fost serios afectat de precipitaţii din primăvară şi până acum.
Numai în urma inundaţiilor de miercuri şi joi locuitorii din 16 localităţi au avut de suferit.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În urma precipitaţiilor abundente din judeţul Vâlcea înregistrate în perioada 25 iunie 2014 ora 18.50 – 26 iunie 2014 ora 06.30 au fost afectate de precipitaţiile abundente un număr de 16 localităţi: Alunu, Amărăşti, Băile Olăneşti, Berbeşti, Copăceni, Drăgăşani, Drăgoeşti, Glăvile, Grădiştea, Ioneşti, Lădeşti, Lăpuşata, Mateeşti, Orleşti, Râmnicu Vâlcea, Şirineasa. La nivelul judeţului au fost inundate 12 gospodării, patru locuinţe şi opt beciuri. Au fost afectate cinci căi de comunicaţie, dintre care un drum naţional, două drumuri judeţene, un drum comunal, o cale ferată şi nouă reţele electrice. În toată această perioadă următoarele instituţii s-au implicat activ pentru soluţionarea problemelor cauzate de precipitaţiile abundente: Instituţia Prefectului – Judeţul Vâlcea, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean, Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri, Secţia Drumuri Naţionale, CEZ, Sistemul de Gospodărire a Apelor şi Căile Ferate Române.
Arată situaţia transmisă de prefectul Dumitru Cornoiu

Politica