miercuri, mai 15, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Cinci titluri au ajuns în Bănie

Finala Campionatului Naţional de Judo U12 a desemnat o competiţie prosperă pentru judoka craioveni. De la CSM Craiova, două sportive au fost de neînvins pe tatami. Balica Ştefania(plus 52 kg) şi Balica Andreea(52 kg) au cucerit aurul pentru al doilea an consecutiv în competiţiile naţionale, sezonul trecut fiind la înălţime în limitele categoriei U11.
Pe lângă medaliile de aur, judoka legitimaţi la CSM Craiova au mai înregistrat două prezenţe în semifinale, prin Iancu Mircea(30 kg) şi Joiţa Alin(55 kg), care s-au oprit în această fază şi au ocupat locurile cinci. LPS „Petrache Trişcu” a consemnat tot două titluri naţionale, prin Băran Ionela(26 kg) şi Mitran David(42 kg) şi a plusat cu o medalie de argint adjudecată de Stan Andreea(48 kg).

Un alt sportiv de la liceul cu program sportiv a obţinut o clasare fruntaşă, în speţă Marinescu Denis(30 kg) care s-a clasat pe locul cinci, oprindu-se în semifinale. Graţie distincţiilor de la individual, Craiova a urcat pe prima poziţie în fruntea clasamentului pe echipe la fete, în componenţa a cinci sportive de la LPS şi două de la CSM, după cum urmează: Băran Ionela(26 kg, LPS Craiova), Mitran Lavinia (36 kg, LPS Craiova), Andrei Oana(40 kg, LPS Craiova), Văduva Erica(44 kg, LPS Craiova), Stan Andreea(48 kg, LPS Craiova), Balica Andreea(52 kg, CSM Craiova) şi Balica Ştefania(plus 52 kg, CSM Craiova).

Sunt rezultate pe care le aşteptam, dar noi speram la mai multe medalii. După părerea mea mai puteam obţine câteva prezenţe pe podium. Nu a fost însă o competiţie nereuşită, ne-am întors cu patru titluri şi o medalie de argint, un bilanţ bun, dar eu cred că avem un potenţial mai mare.
Voinea Mihai, antrenorul judocanilor de la LPS „Petrache Trişcu” Craiova, care supraveghează şi pregătirea juniorilor de la CSM Craiova

Policlinica Buna Vestire Craiova

Medalie balcanică pentru Doană

În acelaşi timp, la Edirne(Turcia) s-a consumat Campionatul Balcanic U21, în care judoka Doană Amalia(44 kg), de la CSU Craiova, a urcat pe ultima treaptă a podiumului. Tot de la CSU, Bălan Augustin a încheiat competiţia pe locul cinci, în limitele categoriei de 55 kg.

Au venit veşti bune de la Edirne. Doi dintre sportivii mei au ajuns în fazele superioare ale balcaniadei U21, Doană Amalia fiind chiar medaliată cu bronz. Este bine pentru ei că urcă pe podium la competiţiile organizate în afara graniţelor, pentru că le este în acest fel răsplătită munca.
Voinea Mihai, antrenor de judo la CSU Craiova

Politica