duminică, iunie 16, 2024

Ultima ora

Sport

Florian Coldea, sub control judiciar pe cauțiune de 500.000 de lei

După ce au fost audiați la sediul DNA timp de mai bine de 15 ore, generalii în rezervă Dumitru Dumbravă și Florian Codlea au fost puși sub control judiciar pe cauțiune de 500.000 de lei. Aceeași măsură a fost luată și față de avocatul Doru Trăilă. Cei trei sunt acuzați de trafic de influență și spălare de bani.

Fostul șef al SRI, Florian Coldea a ieșit din sediul DNA după ora 03:10 noaptea. Acesta a plecat grăbit și a refuzat să ofere orice declarație presei.

Coldea, Dumbravă și Trăilă sunt acuzați de trafic de influență legat de cazul omului de afaceri Cătălin Hideg, condamnat în primă instanță într-un dosar al Parchetului European pentru fraude la achiziții efectuate în pandemie. Mai precis, casa de avocatură a lui Doru Trăilă, pentru care oferă servicii de consultanță firmele lui Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, a încheiat un contract de 600.000 de euro cu Hideg pentru reprezentarea în instanță. Din acești 600.000 de euro, Hideg a plătit efectiv 100.000 de euro către Florian Coldea, potrivit informațiilor G4Media. Procurorii DNA susțin că avocatul Trăilă și consultanții Coldea și Dumbravă i-ar fi promis lui Hideg că în schimbul banilor îl ajută să obțină o condamnare cu suspendare și să îi fie ridicat controlul judiciar, potrivit informațiilor G4Media. Hideg a fost condamnat însă cu executare în primă instanță și apoi a făcut denunț la DNA.

Policlinica Buna Vestire Craiova

LA sediul DNA s-a aflat și Dan Tocaci, om de afaceri din anturajul celor trei și membru provizoriu în Consiliul de Administrație al companiei de salubritate Romprest.

Omul de afaceri Cătălin Hideg a declarat într-un interviu difuzat în 24 aprilie la Realitatea PLUS că Florian Coldea și Dumitru Dumbravă i-ar fi cerut 600.000 de euro plus TVA pentru ”optimizarea” dosarului său de corupție aflat în instanță.

Foto: captură video/ oltenianews

Politica