marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

După 4 ani. Emilio, saltat de DIICOT, pus sub control judiciar de Tribunal

Italianul Vicenzo Ioele, cunoscut ca Emilio, care a înşelat mai mulţi craioveni cu apartamente a fost reţinut ieri de procurorii DIICOT, însă magistraţii Tribunalului Dolj au decis ca acesta să fie cercetat sub control judiciar pentru înşelăciune. Paguba pe care acesta a produs-o oamenilor se ridică la peste un milion de euro, după cum au calculat anchetatorii. Între clienţii săi s-au numărat mai mulţi politicieni, dar şi magistraţi, aşa cum Jurnalul Olteniei a scris încă de acum patru ani.

Victimele bărbatului au făcut plângeri la DIICOT încă de acum patru ani, după cum puteţi afla accesând link-urile următoare:

„La data de 23.09.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, cercetat într-un dosar privind infracțiuni de competența structurii specializate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În cauză s-a reținut faptul că, în baza aceleiași rezoluții infracționale, inculpatul, cetățean italian, ajutat de alte 4 persoane, a indus în eroare un număr de 24 de persoane vătămate cu privire la transmiterea dreptului de proprietate asupra unor imobile-apartamente construite de firmele pe care le administra/controla, respectiv case, terenuri, în scopul de a obține pentru sine sau pentru altul un folos material injust, pricinuindu-le, astfel, persoanelor vătămate o pagubă totală estimată la 1.138.770 de euro.
La data de 24.09.2020, Tribunalul Dolj a dispus față de inculpat măsura controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.”- este comunicatul DIICOT

Politica