vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

EXCLUSIV. Mafia italiană la Craiova?…

Un italian venit de mai mulţi ani în Craiova pentru a face afaceri imobiliare este acuzat, de clienţi, de înşelăciune. Dosarul său s-ar afla în lucru la procurorii DIICOT, iar sursele noastre spun că persoane cu funcţii importante apar în acesta.

IMG_20160804_184047Este vorba de Emilio Vicenzo Ioele care, prin firma GRUP INTERNATIONAL SRL, înfiinţată în 2006, a construit mai multe blocuri de locuinţe în Craiova. Cumpărători a găsit şi a găsit şi cum să îi înşele. Mai multe apartamente ar fi fost vândute la câte doi, trei cumpărători.
Doi dintre clienţii lui Ioele s-au trezit vineri că nu pot intra în apartamentele pe care le cumpăraseră şi de la care aveau şi chei. Butucul yalei fusese schimbat şi firma de la care au cumpărat a angajat paznici pentru a nu-i lăsa pe oameni să intre.

Unul dintre proprietari a achiziţionat un apartament într-un bloc construit pe Vasile Conta de firma italianului. Numai că nu a primit apartamentul pentru care a plătit, ci unul în blocul de lângă catedrala mitropolitană. Nici aici însă omul nu a reuşit să intre în posesia bunului pentru care a plătit.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Italianul ne-a schimbat butucul la apartament. L-am cumpărat în 2013, l-am şi intabulat la Oficiul de Cadastru, suntem înscrişi pe cartea funciară şi acum nu putem să intrăm în apartament că ne-a schimbat butucul şi acum chemară Poliţia. Îi sunară pe paznici să nu ne lase să intrăm. Ne minte că îl face şi nu îl mai face. Am fost la Oficiul de Cadastru şi pe apartamentul meu există şi o a doua intabulare din acest an. Doamna directoare de la Cadastru mi-a spus că e legal să se intabuleze promisiunea de vânzare şi de câteva ori. Acum, nu ştiu dacă e sau nu legal. Acum cinci ani i-am plătit italianului 60 mii euro, pentru un apartament cu 2 camere, de 62 mp. M-a înşelat. Iniţial am cumpărat pe Vasile Conta, el a vândut altcuiva şi m-a transferat aici. I-am spus că îl fac eu pe banii mei şi el mi l-a vândut a doua oară”, a spus Fiera Nicolae.

Robeanu Florentina şi-a achitat apartamentul integral. Ulterior a aflat că apartamentul ei a fost vândut şi unei alte persoane.

Sunt câţiva vecini mutaţi deja. Avem chei şi le avem degeaba că între timp au schimbat butucii. Eu am cumpărat în 2013, am început să plătesc din 2008. Am făcut şi credite şi l-am achitat integral. Ne-au dat chei, urma să facem finisajele să ne mutăm şi au pus pază şi nu ne-a mai lăsat să intrăm. Pe motiv că nu este gata. Dar între timp am aflat că mulţi vecini s-au mutat, că sunt probleme, că sunt mai mulţi cumpărători pe acelaşi apartament. Vecinii mi-au spus că la mine ar mai fi şi altcineva. La cadastru nu apare. L-a vândut unui domn Dinculeasa”, a spus Robeanu Florentina.

O anume doamnă Camelia a sunat, vineri, din partea constructorului, la Poliţie, întrucât oamenii încercau să intre în apartamente. Un echipaj de poliţie a fost trimis la faţa locului. Poliţiştii au aşteptat mai bine de o jumătate de oră ca reclamanta să vină acolo, pentru ca apoi să afle că aceasta nici măcar nu se afla în oraş.

Dacă nu intrăm, vine al doilea, al treilea, că suntem câte trei şi atunci, eu, primul cumpărător rămân pe dinafară şi apoi trebuie să mă judec cu oamenii. Eu sunt mai cu legea, dar rămân fără nimic. El fuge prin oraş de nebun că îl caută lumea. Sunt doctori, avocaţi înşelaţi. De ce să mă sperii eu când stă acum o doamnă acolo fără nimic, nu are acte. Mie mi-a schimbat butucul”, a mai spus Nicolae Fiera.

Proprietarii au făcut plângeri penale împotriva italianului. Dosarul s-ar afla acum la un procuror DIICOT, după ce s-ar fi plimbat şi pe la alţi anchetatori. Surse apropiate cazului ne-au declarat că în întreaga afacere ar fi implicate persoane cu funcţii importante, unele dintre acestea achiziţionând apartamente de la Ioele la preţuri mult mai mici decât alţi cumpărători şi, de aceea, până la un punct s-ar fi tras de timp în privinţa anchetei.

În ediţiile următoare vom continua să vă oferim detalii din acest caz. Pe această cale, rugăm persoanele înşelate de Ioele să ne contacteze, pentru a ne sprijini în aflarea adevărului.

Politica