joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Exclusiv! Afaceristul „Emilio”, vizat de DIICOT. Încă un „proprietar” pentru apartamentul de la etajul 2 „cu vedere la Catedrală”

 

Încă o familie a sesizat „Jurnalul Olteniei” cu privire la faptul că a fost înşelată de afaceristul italian Ioele Vincenzo, după ce i-a plătit acestuia o parte din preţul total pentru achiziţia unui apartament despre care a aflat că ar fi fost vândut și altor persoane.

 

Ștefana Cioacă şi Adriano Collavo ne-au declarat că i-au plătit lui Ioele Vincenzo (cunoscut în Craiova drept Emilio) 15.000 de euro din preţul total de 48.000 euro al unui apartament într-un bloc construit de acesta vizavi de Catedrala Sfântul Dumitru din Craiova.

Conform antecontractului de vânzare-cumpărare încheiat în iulie 2015 între cei doi şi Societatea Grup International SRL, reprezentată atunci de Ioele Vincenzo, în calitate de asociat şi administrator, apartamentul cu pricina trebuia ca până la 30.12.2015 să intre în posesia lor, în acest sens convenindu-se ca la acea dată să fie încheiat şi contractul de vânzare-cumpărare în formă autentică. Tot atunci, Ioele urma să primească şi diferenţa de preţ. Cum Ștefana Cioacă şi Adriano Collavo nu au primit bunul pentru care plătiseră s-au adresat instanţei. Pentru banii plătiţi deja, cei doi au afirmat că deţin şi documente doveditoare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În 2016, au făcut o plângere penală la DIICOT, cum de altfel au făcut şi alte persoane, împotriva italianului şi a firmei sale, după ce au aflat că apartamentul pentru care plătiseră 15.000 euro fusese vândut şi altor persoane (doi cumpărători).

Este vorba despre apartamentul de la etajul 2 „cu vedere la Catedrală”.

Chiar într-un drept la replică transmis „Jurnalul Olteniei” în august 2016, Ioele recunoştea că apartamentul fusese vândut altor persoane „D-na Robeanu (n.r. unul dintre cumpărători) cunoaşte foarte bine acest lucru întrucat detaliile clădirii în care urma să primescă apartamentul sunt menţionate în promisiunea de vânzare –cumpărare şi inclusiv numărul Autorizaţiei de Construire în baza căreia se derulau lucrarile şi care i-a fost arătată. Apartamentul în care a intrat cu forţa este apartamentul domnului Dinculeasa”, însă preciza că este vorba de un corp distinct, cel mai probabil făcând referire la o clădire pe care, credem, intenţionează să o ridice, lângă cea existentă.

Chiar şi aşa, în contracte scrie acelaşi lucru: „etajul 2, cu vedere la Catedrală”, drept urmare, cel puţin doi cumpărători ar urma să împartă acelaşi apartament.

DIICOT a confirmat pentru „Jurnalul Olteniei” că există o investigaţie cu privire la Ioele Vincenzo dar că împotriva acestuia nu a fost luată nicio măsură restrictivă.

Îl informăm pe această cale pe domnul Vincenzo Ioele că are, din nou, posibilitatea să ne transmită un punct de vedere, ori drept la replică şi îi precizăm, din nou, că acesta este gratuit.

Politica