marți, mai 7, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Iohannis: Din 15 mai e posibil să relaxăm anumite măsuri, nu înseamnă că revenim la viața noastră normală dinainte

Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți că ridicarea restricțiilor se va face gradual începând cu 15 mai în funcție de evoluția epidemiei de coronavirus.

Acesta a ținut, însă, să-i avertizeze pe români că revenirea la viața normală de dinaintea acesteia este însă departe.

Șeful statului a lăudat, totodată, felul în care a acționat Guvernul în această perioadă și a lansat un atac dur la adresa PSD și a aliaților săi din Parlament, comentând că a văzut la Casa Poporului „un spectacol sinistru”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Nu toți politicienii au dorit să fie de partea care se ocupă de îngrădirea epidemiei, de partea care se ocupă de români. Avem un contraexemplu mare cât Casa Poporului. Contraexemplul este Parlamentul și modul în care unele partide și unii lideri au înțeles și înțeleg să folosească această nenorocire pentru câștigul lor electoral în această oră de critică. În Parlament, fie că s-a lucrat în sistem video sau la distanță, fie că s-au adunat unii, am văzut un spectacol ciudat, un spectacol sinistru, aș zice un festival deplorabil instrument aceiași politicieni care și înainte de criză a avut un comportament destul de nociv și cert demagogic”, a spus Iohannis.

Președintele a comentat că oamenii care au lăsat România fără bani acum vor să risipească ceea ce a rămas, lansând un tac direct la PSD, potrivit hotnews.ro

„Oamenii care au lăsat România fără bani, banii românilor au fost risipiți de guvernele pesediste. Acești bani au fost risipiți în loc să fie investiți acolo unde aduceau un câștig pentru toată țara. Este trist ca după ani și ani de guverne pesediste să ne găsim în situația să facem față unei epidemii economice cu vistieria aproape goală fără rezerve și tot aceeași pesediști să strige în Parlament că guvernul și președintele nu fac ce trebuie. Este ceva jalnic”, mai spune Iohannis.

Întrebat dacă după 15 mai se poate prelungi starea de urgență sau dacă se va opta pe varianta stării de alertă, Iohannis a spus că este posibil să fie se opteze pentru acesta din urmă.

„Decizia nu o vom lua mâine (miercuri – n.r.) fiindcă vrem să urmărim cum evoluează situația din punct de vedere epidemiologic. Și decizia dacă vom prelungi starea de urgență sau dacă vom găsi o formă alternativă, de exemplu, stare de alertă, o vom lua probabil în cursul săptămânii viitoare, când avem noi date despre mersul epidemiei. Însă pot să vă spun, poate cu titlu de premieră, că legislația secundară aferentă variantei în care nu prelungim starea de urgență este aproape finalizată. Eu am dorit să fim pregătiți din timp și pentru o variantă și pentru cealaltă”, a spus Iohannis.

Președintele a mai spus că până în toamnă vrea ca România să aibă rezerve semnificative pentru situația în care va veni al doilea val al epidemiei sau va veni o altă boală.

Politica