luni, iunie 17, 2024

Ultima ora

Sport

Război în PSD. Ciolacu nu-l vrea pe Şerban Nicolae în fruntea Senatului

Liderul interimar al PSD Marcel Ciolacu încearcă să blocheze candidatura lui Şerban Nicolae, unul dintre măcelarii legilor Justiţiei, la şefia Senatului. Marcel Ciolacu îi preferă pe senatorii Radu Oprea şi Titus Corlăţean pentru a doua funcţie în stat, susţin surse politice pentru Adevărul.

Şerban Nicolae a fost ales de grupul senatorilor PSD să candideze pentru şefia Senatului, funcţie rămasă liberă după ce Curtea Constituţională (CCR) l-a dat jos pe Teodor Meleşcanu. Însă Şerban Nicolae nu este susţinut de şeful său de partid, Marcel Ciolacu.

În competiţia internă din PSD pentru a doua funcţie în stat au concurat trei senatori: Şerban Nicolae, Radu Oprea (fost ministru pentru mediul de afaceri) şi Titus Corlăţean (actualul preşedinte interimar al Senatului). „Marcel Ciolacu şi Claudiu Manda l-au susţinut pe Radu Oprea. Problema a fost că Paul Stănescu, care face parte tot din tabăra Ciolacu-Manda, l-a susţinut, surprinzător, pe Titus Corlăţean, care nu a intrat nici măcar în turul doi. Corlăţean nu are deloc susţinere în partid. A obţinut câteva voturi strict pe baza telefoanelor date de Paul Stănescu cu o seară înainte“, susţin sursele citate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Şerban Nicolae a fost lansat în politică de Ion Iliescu. A făcut parte din Guvernul Năstase, ca ministru pentru relaţia cu Parlamentul, bifând, în ultimii 20 de ani, trei mandate de senator PSD. În iunie 2011, Şerban Nicolae îl aştepta, cu maşina, pe senatorul PSD Cătălin Voicu la poarta Penitenciarului Rahova, acesta fiind eliberat din arest preventiv. În final, Voicu a fost condamnat la şapte ani cu executare pentru trafic de influenţă.



Politica