luni, iunie 17, 2024

Ultima ora

Sport

Modele noi, de la Dacia

Christophe Dridi, director general al Automobile Dacia şi al Groupe Renault România, a declarat că Dacia pregăteşte noi modele, spunând că din septembrie 2020 va majora producţia fabricii la 400.000 de maşini, printr-o investiţie de 100 de milioane de euro.
Surse din piaţă susţin că nu este exclusă posibilitatea ca la baza unuia dintre noile modele ale Dacia să stea Renault Triber, un autoturism de mici dimensiuni, cu o arhitectură monovolum, aspect de SUV şi construit pe platforma modulară CMF-A. Scos la lumină cu două zile în urmă, Triber a fost creat pentru piaţa din India, dar Renault confirmă vânzarea sa şi pe alte pieţe, scrie Adevărul.
Cu toate că are numai 4 metri, Triber pune la dispoziţie şapte locuri şi un portbagaj destul de voluminos pentru segmentul din care face parte.
De asemenea,Christophe Dridi, director general al Groupe Renault România a dezvăluit intenţia Renault de a creşte capacitatea fabricii de la Mioveni. „În prezent, aceasta este de 350.000 autovehicule pe an, iar din septembrie 2020, vom avea o capacitate de 400.000 maşini pe an”, a spus pentru news.ro, Christophe Dridi. „Noi investim 75 milioane euro, iar subvenţia din partea Guvernului este de 25 milioane euro. Ne va permite să producem cu 50.000 mai multe maşini pe an şi vom angaja 300 de persoane”, a adăugat el.

Politica