luni, iunie 17, 2024

Ultima ora

Sport

Deputaţii votează miercuri moţiunea la adresa lui Toader

Deputaţii vor vota miercuri, de la ora 12.00, moţiunea simplă la adresa lui Tudorel Toader, după ce aceasta a fost dezbătută în plenul de marţi. Kelemen Hunor a anunţat că UDMR îl va sancţiona pe ministrul Justiţiei la vot din cauza OUG pe legile Justiţiei, despre care a spus că „nu e una raţională”, informează Agerpres.

Executivul a adoptat, marţi, proiectului pentru modificarea OUG 7, în ciuda avizului consultativ negativ al CSM. Ulterior, Tudorel Toader a anunţat că actul normativ conţine cinci modificări, între care se numără şi cele privind delegările în funcţiile de conducere ale parchetelor şi posibilitatea ca un judecător să candideze la şefia parchetelor.

În cadrul discuţiilor de marţi liberalii i-au reproşat lui Tudorel Toader modificarea legislaţiei în domeniul Justiţiei prin ordonane de urgenţă, precum şi înfiinţarea Secţiei pentru anchetarea magistraţilor. De asemenea, Opoziţia l-a criticat pe ministrul Justiţiei pentru „campania” împotriva Laurei Codruţa Kovesi, care e în cursa pentru postul de şef al Parchetului European.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În replică, Toader a spus că textul este o declaraţie politică şi că nu îşi asumă ce fac alţii în domeniul justiţiei. Toader a mai spus că mare parte din activitatea derulată în justiţie este pozitivă, iar la dezbatere vorbeşte singur.

Totodată, ministrul a menţionat şi raportul pe care l-a prezentat luni la Ministerul Justiţiei. „Nu dialoghez cu sala, vorbesc singur. Ştiu, m-am referit la purtătorul de cuvânt”, a afirmat Toader la dezbatere.

Politica