luni, iunie 17, 2024

Ultima ora

Sport

Percheziţii la evazionişti

Aproximativ 50 de poliţişti de investigare a criminalităţii economice, din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Olt, Argeş, Teleorman şi Vâlcea, cu sprijinul luptătorilor de la acţiuni speciale din Olt, au efectuat 10 percheziţii domiciliare, în cele patru judeţe, la persoane bănuite de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală.

Descinderile au vizat mai multe persoane care, în perioada 2009-2013, în calitate de administratori ai unor societăţi comerciale, ar fi efectuat achiziţii intracomunitare şi livrări de mărfuri (piese de schimb), pe teritoriul României, fără a înregistra în contabilitate operaţiunile comerciale desfăşurate.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 3.500.000 de lei.
În urma celor 10 percheziţii la locuinţele persoanelor bănuite şi de la sediile firmelor implicate, au fost ridicate documente de evidenţă contabilă, ştampile, unităţi de calculator şi alte înscrisuri necesare probării activităţii infracţionale. De asemenea, două persoane au fost conduse pentru audieri la sediul I.P.J. Olt.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Descinderi şi la alţi infractori

Poliţiştii vâlceni au efectuat, ieri, 5 percheziţii, pe raza judeţului, la persoane bănuite de înşelăciuni, prin metoda accidentul.

Din cercetări a rezultat că, în perioada noiembrie 2014 – martie 2015, bănuiţii ar fi înşelat mai multe persoane, prin metoda accidentul. La finalizarea activităţilor, 5 persoane vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.
Alina Teodorescu, purtător de cuvânt IPJ Vâlcea

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 250.000 de lei, constând în bani şi bijuterii.

Politica