luni, iunie 17, 2024

Ultima ora

Sport

Proba practică pentru firmele care vor să asigure iluminatul public

O parte din centrul Craiovei a fost închis aseară din cauza unor lucrări la stâlpii de iluminat. De fapt, a fost o probă practică pentru firmele care au venit la licitaţie şi vor să asigure iluminatul public în Craiova pentru următorii zece ani.
După această probă, probabil peste aproximativ două săptămâni, se va anunţa câştigătorul. Proba practică s-a realizat pe strada A.I.Cuza, tronsonul cuprins între intersecţia cu strada C.S. Nicolaescu Plopşor, respectiv cu strada Romul şi intersecţia cu strada Arieş.

Reamintim că licitaţia pentru asigurarea iluminatului public a fost contestată în mai multe rânduri, inclusiv de fostul concesionar al iluminatului craiovean Luxten, însă în urmă cu o lună şi jumătate comisia primăriei a trecut la evaluarea celor trei oferte. Contractul de 83,7 milioane de lei, fără TVA, este vizat de: Flash Lighting Services SA din Bucureşti, care are ca subcontractanţi pe Cristalin Project Management din Bucureşti şi Domarcons; SC Energobit SA din Cluj, care îi prezintă pe post de subcontractanţi pe cei de la MK Illumination din Hunedoara şi ca terţ susţinător pe SC FISE Electrica SERV – SISE Electrica Transilvania Nord; Asocierea dintre UTI Grup SA din Bucureşti şi Valtellina Spa din Bergamo, Italia.

Contractul de concesiune are o durată de zece ani, câştigătorul licitaţiei având obligaţia de a asigura întreţinerea şi extinderea sistemului de iluminat public din oraş, schimbarea corpurilor de iluminat şi a stâlpilor de pe arterele centrale, care vor trece la tehnologia LED, precum şi iluminatul arhitectural al clădirilor de patrimoniu şi iluminatul festiv de sărbători.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica