marți, mai 7, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cupa, trecută în planul secund la Motru

Ambele combatante au intrat în competiţie direct în turul al doilea şi au disputat în deplasare precedentele meciuri din cadrul Cupei României.
Dacă Minerul Motru a trecut de Minerul Anina (6-1) şi Ştiinţa Turceni (2-1), FC Caransebeş a eliminat Vulturii Lugoj (2-1) şi Pandurii II Târgu Jiu (2-0).

Situaţia e total diferită la nivelul bugetelor, unde Motru se confruntă cu grave probleme financiare şi, după retrogradarea din Liga a II-a, a pierdut majoritatea titularilor.
În schimb, FC Caransebeş, echipă revenită în eşalonul secund după aproape trei decenii,  a investit peste 500.000 de lei doar în renovarea stadionului din Parcul Teiuş, iar la nivelul lotului a transfrerat mai mulţi jucători cu experienţă, printre care şi pe căpitanul Motrului din sezonul trecut, Andrei Dicu.
Aflaţi într-o situaţie critică, oficialii gorjeni caută soluţii pentru salvarea clubului de la faliment şi au trecut în planul secund Cupa României, competiţie care necesită noi cheltuieli de organizare.

Avem alte priorităţi. În acest moment, cupa e în planul secund. Ne gândim la campionat şi la cum să organizăm următoarele meciuri. Din păcate, problemele financiare cu care ne confruntăm de ceva timp încă nu s-au rezolvat. Aşteptăm în continuare soluţii de finanţare de la Primăria Motru şi de la Complexul Energetic Oltenia. Din cauza banilor, în această vară am pierdut 11 jucători. Ne bazăm mai mult pe cei pe care i-am promovat de la juniorii republicani. Ne va fi foarte greu în noul sezon.
A spus directorul sportiv al Minerului Motru, Mihai Cernica

Policlinica Buna Vestire Craiova

Vineri, tot pe propriul teren, de la ora 18, echipa sa va întâlni FC Hunedoara, în prima etapă din seria a IV-a a Ligii a III-a.

––––

Programul turului al IV-lea

– Arieşul Turda – FC Hunedoara
– CSC Sânmartin  – FC Bihor Oradea
– UTA Bătrâna Doamnă Arad –  Şoimii Pâncota
– Minerul Motru  – FC Caransebeş
– AS Milcov – Chindia Târgovişte
– Inter Cristian – Unirea Tărlungeni
– Dunărea Călăraşi – Viitorul Axintele
– Dinamo II Bucureşti – FC Ştefăneşti
– Inter Clinceni – FC Voluntari
– Ştiinţa Miroslava – Rapid CFR Suceava
– Cetatea Târgu Neamţ – FCM Dorohoi
– Unirea Jucu  – Gloria  Bistriţa*
– Fortuna Câmpina – Corona Braşov*
– Farul Constanţa – Dunărea Galaţi*
– Aerostar Bacău– SC Vaslui*
* Nu se dispută, iar echipele-gazdă se vor califica în turul următor

Politica