marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Arbitrii doljeni au fost premiaţi

 

La serbarea festivă au fost prezenţi majoritatea arbitrilor şi observatorilor care activează în competiţiile judeţene.

Acţiunea de premiere a arbitrilor doljeni a fost continuată, la iniţiativa Comisiei Judeţene de Arbitri Dolj şi Asociaţiei Judeţene de Fotbal Dolj, care şi-au încheiat activitatea din acest an printr-o petrecere festivă susţinută la un restaurant din Craiova. Au primit laurii pentru prestaţiile bune din anul 2016 arbitri care s-au evidenţiat la centrul sau la marginea terenului, în urma unei analize a oficialilor CJA Dolj. S-au acordat şi două premii speciale pentru prim divizionarii Sebastian Colţescu şi George Cătălin Găman, de fapt singurii centrali din judeţ la jocurile oficiale din prima ligă. Cel mai bun asistent a fost desemnat Florentin Andrei, iar Ionuţ Niţoi a fost ales centralul anului 2016 în judeţul Dolj. Toate premiile la acestă gală au purtat numele regretatului arbitru Ion Dumitrică, plecat prematur dintre noi.

Prezent la această întâlnire festivă preşedintele AJF Dolj, Horaţiu Stănescu a spus: ”Acest eveniment este unul important al comisiei judeţene de arbitri, un eveniment pe care AJF Dolj îl tratează în mod serios. Conducerea AJF Dolj mulţumeşte atât arbitrilor, cât şi observatorilor pentru întreaga activitatea pe care a desfăşurat-o în anul 2016.”

Policlinica Buna Vestire Craiova

La rândul său preşedintele CJA Dolj Marian Ezaru a ţinut să se mândrească cu perfomanţele obţinute de unii fluieraşi din judeţ.

E un lucru important pentru noi că ne-am strâns din nou aici, şi la fel ca în ultimii doi ani înaintea sfârşitului de an, am organizat o premiere pentru cei mai buni arbitri ai judeţului nostru. Mă bucură faptul că avem două promovări la liga a 3-a, dar şi faptul că George Găman a ajuns pe lista FIFA, iar Sebastian Colţescu a participat la Campionatul European din Franţa. Aceştia, dar şi ceilalţi arbitri de lot naţional trebuie să fie exemplu pentru cei tineri care vor să progreseze. În judeţ avem arbitri tineri de perspectivă şi îmi doresc ca această premiere să îi ambiţioneze şi mai mult, pentru că şi ei pot fi în postura premianţilor din această seară”, a declarat Marian Ezaru. Arbitrii recompensaţi la gala din acest an au fost: Sebastian Colţescu – pentru participarea la Campionatul European din Franţa; George Găman – pentru promovarea pe lista FIFA; Costi Pompiliu Barbu şi Cristi Ilinca, care au primit premii pentru promovarea în liga 3; cei mai buni asistenţi – Florentin Andrei (locul 1), Constantin Spătărelu (locul 2) şi Octavian Bănică (locul 3); cei mai buni centrali – Ionuţ Niţoi (locul 1), Costinel Iacob (locul 2) şi Ionişor Fugaru (locul 3). La această ultimă categorie Niţoi care anul trecut a fost pe locul 3 a făcut rocada cu cel care a ieşit pe primul loc: Costinel Iacob. La arbitri asistenţi, Florentin Andrei a devenit câştigător după ce la ediţia trecută terminase pe ultima treaptă a podiumului.

Politica