vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Scandal cu demisii în PSD Calafat

Social-democrații calafeteni părăsesc corabia candidatului la Primărie, Mihai Cotea. Liderii organizației, inginerul Dan Radu Drăghici și doctorul Dumitru Ivanțu au demisionat din funcții. Aceasta, după ce candidatul s-a hotărât, cu mai puțin de o lună înainte începerii campaniei electorale pentru alegerile locale din 9 iunie, să schimbe întreaga listă de consilieri.

Mihai Cotea, candidatul PSD la funcția de primar al municipiului Calafat, s-a hotărât, în urmă cu două zile, să schimbe lista de candidați pentru consiliul local. Nu mai vrea ca din aceasta să facă parte niciunul dintre actualii consilieri. El susține că a luat decizia împreună cu colegii săi și că cei vizați au fost de acord și au susținut schimbarea. Numai că ai săi colegi spun că nu au fost consultați cu privire la această decizie, pe care nici nu o înțeleg. Așa că au început să demisioneze.

„Împreună cu colegii mei am luat decizia să schimbăm toată lista de consilieri. Este prima dată în istoria orașului când se întâmplă o asemenea schimbare și mă bucur că am avut susținerea consilierilor locali actuali care au pus interesele orașului mai presus de interesele personale.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Nu putem să facem schimbări profunde în oraș, așa cum ne dorim, fără ca schimbarea să înceapă cu noi. Nici măcar eu nu voi fi pe lista de consilieri (…). Nici măcar o singură persoană care a fost sau este consilier local nu se va afla pe lista noastră. Le mulțumesc tuturor consilierilor locali care nu numai că au înțeles, dar au și susținut această schimbare, iar ei vor continua activitatea în cadrul partidului. Dacă vor exista cazuri, în urma acestei decizii, de oameni care să plece la alte partide sau să susțină alte partide, înseamnă că au fost alături de noi doar pentru interese personale și le urăm drum bun. (…)”, a anunțat Cotea pe facebook, adăugând că nici el nu va fi pe noua listă.

A încălcat toate regulile din statutul partidului”

Dan Radu Drăghici, candidatul partidului la alegerile anterioare, a renunțat la funcția de președinte exectiv al PSD Calafat. Nu a părăsit însă partidul. El spune că s-a simțit jignit de afirmațiile actalului candidat.

„M-am hotărât să nu mai fiu implicat politic.

Am început prin a-mi da demisia din funcția de Președinte executiv al Organizației PSD Calafat. Țin să subliniez că demersul meu a venit înainte de publicarea postării de către domnul Mihai Cotea pe Facebook.

Apropo de „vechii „consilieri, care nu mai fac față noilor cerințe, considerați voi ca prieteni sau ca prieteni virtuali că eu am creat scandal, că am jignit colegii consilieri sau persoanele din sală, că am vorbit fără rost în Consiliul local că nu am pregătirea de a susține un discurs, că toți consilierii luați la grămadă avem o imagine proastă?

Eu unul mă simt jignit de astfel de afirmații, de etichetări de vechi sau noi consilieri.

Cum să pui o etichetă de scandalagii la un întreg consiliu local?

Domnul Mihai Cotea încălcând toate regulile din statutul partidului, după o discuție pe care a avut-o astăzi cu „vechii „consilieri, vine și spune că și-a asumat schimbarea consilierilor vechi, fără să aștepte validarea deciziei sale, conform statutului partidului, de către organele de conducere din partid.

S-a grăbit astfel să ia fața oricărui opozant, să spună că cine este împotriva deciziei sale are alte interese.

Domnul Mihai Cotea trebuie să-și pună lui însuși întrebarea de ce au fost „certuri interminabile” în Consiliul local.

Și închei spunând că nu aș mai vrea să fiu pe noua listă de consilieri în aceste condiții”, a scris acesta pe facebook.

În gașca asta nu vreau să mă compromit”

Și vicepreședintele organizației și-a înaintat demisia. Doctorul Dumitru Ivanțu afirmă că în Biroul Politic nu au fost discuții legate de noii membri de partid, nici despre persoanele care vor fi pe lista de candidaturi pentru Consiliul Local. A aflat de pe facebook care a fost motivul invocat. Mai mult, doctorul Ivanțu va renunța inclusiv la funcția de consilier.

„Îmi depun demisia din tot. Eu cred că este un blat, pentru că a luat niște măsuri ca să nu câștige. Acum patru ani a mai umblat așa și a umblat degeaba. Domnul inginer Drăghici a fost atunci faultat din interiorul partidului. E lipsit de logică. Dar eu știam de două luni. Sunt oameni necunoscuți (n.r. cei nou propuși pe listă). Nu mă înțelegeți greșit, nu am nimic cu tinerii, dar unii au și niște „bube în cap”. Ca motivare… că sunt scandalgiu. Eu am o vârstă, am o profesie și mă cunoaște lumea din toată zona. Nu îmi permiteam și nu îmi stă în caracter să fac așa ceva. A reproșat că suntem scandalgii. Nu, problema este că au venit unii care au plecat de la PNL în mandat. Asta nu e moral. Au venit și au făcut practic scandalul. Eu cred că de la Craiova (n.r. PSD Dolj) s-a luat hotărârea asta. Consider că este un blat făcut. Personal, nu am nimic cu nimeni, dar în gașca asta nu vreau să mă compromit,” a declarat, pentru Jurnalul Olteniei, dr. Dumitru Ivanțu.

foto: arhiva

Politica