vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

David Popovici, patru medalii de aur la Naţionalele de la Otopeni

David Popovici a câştigat, sâmbătă, medalia de aur în proba de 100 m liber din cadrul Campionatului Naţional de înot în bazin de 50 m pentru seniori, tineret şi juniori I-II, competiţie care are loc la Otopeni. Este a patra medalie de aur obţinută de Popovici la actuala ediţie, transmite News.ro.

După medaliile de aur câștigate în probele de 50 m, 200 m și 400 m liber, sportivul legitimat la CS Dinamo a terminat primul și cursa de 100 m liber.

Sâmbătă, el a parcurs 100 m în 47 de secunde ş 86 de sutimi. Pe locul doi s-a clasat Patrick Dinu (49.16), iar pe poziţia a treia a terminat George Adrian Raţiu (49.53).

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Sunt foarte mulţumit. Cred că n-am mai coborât de aproape un an sub 48. Cred că da, sunt în grafic pentru Jocurile Olimpice.

Mă bucur că am îndeplinit obiectivul principal la aceste campionate şi anume să mă calific la Campionatele Europene.

Singurele obiective pentru Jocurile Olimpice sunt să dau tot ce am mai bun. Mai mult decât atât nu am ce să fac”, a declarat Popovici în direct la TVR Sport, conform News.ro.

Pentru sportiv urmează Mare Nostrum în Barcelona şi Campionatele Europene din Serbia, iar apoi Jocurile Olimpice.

David Popovici a participat anul acesta la două concursuri internaționale, EuroMeet în Luxemburg și Antwerp Diamond Race în Belgia, unde s-a impus atât la 100 m liber, cât și la 200 metri liber.

Înotătorul român este prezent în Top 30 mondial al sezonului la ambele probe, al zecelea la 100 metri liber cu 48, 01 secunde și al 23-lea la 200 m liber cu 1:46, 90, înregistrate la concursul din Luxemburg.

România are doi înotători calficați la Jocurile Olimpice de la Paris: David Popovici și Vlad Stancu.

Foto: arhivă

Politica